10G ethernet for jetson tx2 using pci-e x4

Hi everyone
We got the Jetpack3.1 installed on our boards (the module is TX2, the BSP is R28.1) and compiled the 10G ethernet driver and make them to work; We use iperf tool test the speed is ~3.0Gbps. We use TX1 and the BSP is 24.2.1 test again the speed is ~9.6Gbps. In this link
https://devtalk.nvidia.com/default/topic/965204/jetson-tx1/10g-ethernet-for-jetson-tx1-using-pci-e-x4/1
An engineer suggest disabling SMMU for PCIe,how can I disalbe SMMU for PCIe for R28.1 BSP? Thank.

Please use the following patch to disable SMMU for PCIe

diff --git a/kernel-dts/tegra186-soc/tegra186-soc-base.dtsi b/kernel-dts/tegra186-soc/tegra186-soc-base.dtsi
index 5c6536b968ab..16111f9f876d 100644
--- a/kernel-dts/tegra186-soc/tegra186-soc-base.dtsi
+++ b/kernel-dts/tegra186-soc/tegra186-soc-base.dtsi
@@ -1509,8 +1509,6 @@
         interrupt-map-mask = <0 0 0 0>;
         interrupt-map = <0 0 0 0 &intc 0 72 0x04>;// check this

-        #stream-id-cells = <1>;
-
         bus-range = <0x00 0xff>;
         #address-cells = <3>;
         #size-cells = <2>;

Hi vidyas,

I modified tegra186-soc-base.dtsi file but the speed is also ~3.0Gbps.

Can you please share the output of “ls /sys/kernel/debug/12000000.iommu/masters/”?

drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 13e10000.host1x
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 13e10000.host1x:ctx0
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 13e10000.host1x:ctx1
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 13e10000.host1x:ctx2
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 13e10000.host1x:ctx3
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 13e10000.host1x:ctx4
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 13e10000.host1x:ctx5
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 13e10000.host1x:ctx6
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 13e10000.host1x:ctx7
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 150c0000.nvcsi
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15100000.tsecb
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15210000.nvdisplay
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15340000.vic
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15380000.nvjpg
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15480000.nvdec
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 154c0000.nvenc
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15500000.tsec
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15600000.isp
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15700000.vi
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15810000.se
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15820000.se
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15830000.se
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 15840000.se
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 17000000.gp10b
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 2490000.ether_qos
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 2993000.adsp
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 3400000.sdhci
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 3460000.sdhci
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 3510000.hda
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 3530000.xhci
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 3550000.xudc
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 adsp_audio
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 smmu_test
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 1 1970 sound

This confirms that SMMU is disabled for PCIe.
Can you please share more details about the 10GigE you are using?