Booting into ubuntu empty purple screen after successfull jetpack 4.6.1 SDKmanager install

Mouse appearing but operating system wont load.
What am i missing?

Was the host PC an actual Ubuntu host? Also, is there still disk space left on the host PC? I’m thinking about two things:

  • Did the host PC lack disk space and truncated what it flashed?
  • Was the filesystem used for the sample rootfs not ext4 (e.g., NTFS)?

Yes it was an actual Ubuntu 18.04 host.
Thinkpad T14 laptop

  1. It had enough space
  2. Host was using ext4 partition install on /

it seems that i have made the same steps as in:

lsblk:
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
loop0 7:0 0 16M 1 loop
mtdblock0 31:0 0 32M 0 disk
mmcblk0 179:0 0 14.7G 0 disk
├─mmcblk0p1 179:1 0 14G 0 part
├─mmcblk0p2 179:2 0 64M 0 part
├─mmcblk0p3 179:3 0 64M 0 part
├─mmcblk0p4 179:4 0 448K 0 part
├─mmcblk0p5 179:5 0 448K 0 part
├─mmcblk0p6 179:6 0 63M 0 part
├─mmcblk0p7 179:7 0 512K 0 part
├─mmcblk0p8 179:8 0 256K 0 part
├─mmcblk0p9 179:9 0 256K 0 part
├─mmcblk0p10 179:10 0 300M 0 part
└─mmcblk0p11 179:11 0 199.1M 0 part
mmcblk0boot0 179:32 0 4M 1 disk
mmcblk0boot1 179:64 0 4M 1 disk
mmcblk0rpmb 179:96 0 4M 0 disk
zram0 252:0 0 971.7M 0 disk [SWAP]
zram1 252:1 0 971.7M 0 disk [SWAP]
zram2 252:2 0 971.7M 0 disk [SWAP]
zram3 252:3 0 971.7M 0 disk [SWAP]
nvme0n1 259:0 0 477G 0 disk
├─nvme0n1p1 259:1 0 476.5G 0 part /
├─nvme0n1p2 259:2 0 64M 0 part
├─nvme0n1p3 259:3 0 64M 0 part
├─nvme0n1p4 259:4 0 448K 0 part
├─nvme0n1p5 259:5 0 448K 0 part
├─nvme0n1p6 259:6 0 63M 0 part
├─nvme0n1p7 259:7 0 512K 0 part
├─nvme0n1p8 259:8 0 256K 0 part
├─nvme0n1p9 259:9 0 256K 0 part
├─nvme0n1p10 259:10 0 300M 0 part
└─nvme0n1p11 259:11 0 18K 0 part

Xorg.0.log (13.2 KB)
dmesg.01.25.2023.txt (93.9 KB)

I see an invalid EDID (which is a query over i2c of the monitor). Is this an ordinary HDMI monitor? It seems like the monitor is unable to reply to the query.