Can agx-xavier support setting 4 lanes but only accept 3 lanes data?

LT6911GX_Brief_R1.4.pdf (215.8 KB)

as attachment
Want to use LT6911GX (HDMI2.1 to Quad-port MIPI DSI/CSI with Audio) as MIPI source
Need to set  C-PHY: 1~3 Configurable Data Lanes per port

So can agx-xavier support setting 4 lanes but only accept 3 lanes data

Do you mean HW connect 4 lanes and receive data from 3 lanes? Yes

Hi ShaneCCC,
How about Device Tree setting?
Does it also set 4 Lane?

Device tree set the bus-width to 3

OK. Thanks!

If there are two channels
Each channel is set to
 C-PHY: 3 Configurable Data Lanes per port
How to set dts??
Is this setting correct??

	vi@15c10000 {
		num-channels = <2>; 
		ports {
			#address-cells = <1>;
			#size-cells = <0>;
			port@0 {
				reg = <0>;
				test1234_vi_in0: endpoint {
					port-index = <0>;
					bus-width = <3>;
					remote-endpoint = <&test1234_csi_out0>;
				};
			};
			port@1 {
				reg = <1>;
				test1234_vi_in1: endpoint {
					port-index = <2>;
					bus-width = <3>;
					remote-endpoint = <&test1234_csi_out1>;
				};
			};
		};
	};


	nvcsi@15a00000 {
		num-channels = <2>;
		#address-cells = <1>;
		#size-cells = <0>;
		status = "okay";
		channel@0 {
			reg = <0>;
			ports {
				.....
				port@0 {
					reg = <0>;
					test1234_csi_in0: endpoint@0 {
						port-index = <0>;
						bus-width = <3>;
					};
				};
				......
			};
		};
		channel@1 {
			reg = <1>;
			ports {
				.....
				port@0 {
					reg = <0>;
					test1234_csi_in1: endpoint@2 {
						port-index = <2>;
						bus-width = <3>;
						......
					};
				};
				......
			};
		};	
	};
};


i2c@3160000 {  /* I2C_PM, "adapter" 0 */
			test1234_a@1e {
				...........
				mode0 {
					num_lanes = "3";
				};
			
				ports {
					......
					port@0 {
						reg = <0>;
						litest1234_test1234_out0: endpoint {
							port-index = <0>; /* CSI A */
							bus-width = <3>; 
							.....
						};
					};
				};
			};
			test1234_a@2e {
				...........
				mode0 {
					num_lanes = "3";
				};
			
				ports {
					......
					port@0 {
						reg = <0>;
						litest1234_test1234_out0: endpoint {
							port-index = <2>; /* CSI A */
							bus-width = <3>; 
							.....
						};
					};
				};
			};
};

tegra-camera-platform {
	num_csi_lanes = <6>;	//??????


}

Didn’t see any incorrect for the lane configure.

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.