Jetson nano boot failed

Anyone met this before ? Withe the official root system, the boot hang after below logs from console, the green led
is on , seems not the power issue mentioned in the forum before .

[    4.909025] clk_cbus_recalc_rate: no gbus parent
[    4.909127] clk_cbus_recalc_rate: no gbus parent
[    4.909129] clk_cbus_round_rate: no gbus parent
[    4.909131] clk_cbus_round_rate: no gbus parent
[    4.909133] clk_cbus_recalc_rate: no gbus parent
[    4.909147] tegra_dvfs: GPU-cap: registered
[    4.909207] tegra dvfs: vdd-cpu: nominal 1168mV, offset 708000uV, step 19200uV, scaling enabled
[    4.909209] tegra dvfs: vdd-core: nominal 1075mV, offset 600000uV, step 12500uV, scaling enabled
[    4.909211] tegra dvfs: vdd-gpu: nominal 1048mV, offset 708000uV, step 10000uV, scaling enabled
[    4.911288] tegra_dvfs: vdd-gpu-vts: registered
[    4.912292] tegra_core_action core_dvfs_cdev_floor: Tegra CORE DVFS 'floor cooling device' registered
[    4.912900] tegra_core_action core_dvfs_cdev_cap: Tegra CORE DVFS 'cap cooling device' registered
[    4.913433] input: gpio-keys as /devices/gpio-keys/input/input1
[    4.954759] tegra_rtc 7000e000.rtc: setting system clock to 2000-01-01 01:00:26 UTC (946688426)
[    4.955696] vi 54080000.vi: vi_probe: ++
[    4.959542] vi 54080000.vi: initialized
[    4.961807] vi 54080000.vi: subdev nvcsi--1 bound
[    4.962060] mmcblk mmc0:aaaa: Card claimed for testing.
[    4.963200] Disable partitions left on by BL
[    4.963203]   disb
[    4.963253] bwmgr: missing cdev-type property
[    4.963351] tegra_soctherm 700e2000.soctherm: soctherm: trip temperature -2147483647 forced to -127000
[    4.963356] DRAM derating cdev registered.
[    4.964351] vdd-1v8: disabling
[    4.964353] vdd-fan: disabling
[    4.964355] vdd-usb-vbus: disabling
[    4.964356] vdd-usb-vbus2: disabling
[    4.964366] avdd-io-edp-1v05: disabling
[    4.964367] vdd-usb-hub-en: disabling
[    4.964515] ALSA device list:
[    4.964517]   #0: tegra-hda at 0x70038000 irq 83
[    4.964518]   #1: tegra-snd-t210ref-mobile-rt565x
[    5.092798] hpd: state 0 (Reset), hpd 0, pending_hpd_evt 0
[    5.098304] tegradc tegradc.1: blank - powerdown
[    5.102933] extcon-disp-state extcon:disp-state: cable 44 state 0 already set.
[    5.110186] Extcon DP: HPD disabled
[    5.113676] hpd: hpd_switch 0
[    5.116643] hpd: switching from state 0 (Reset) to state 1 (Check Plug)
[    5.123262] hpd: state 1 (Check Plug), hpd 0, pending_hpd_evt 0
[    5.129182] hpd: switching from state 1 (Check Plug) to state 3 (Disabled)
[    5.562073] EXT4-fs (mmcblk0p1): 3 orphan inodes deleted
[    5.567415] EXT4-fs (mmcblk0p1): recovery complete
[    5.582827] EXT4-fs (mmcblk0p1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[    5.590948] VFS: Mounted root (ext4 filesystem) on device 179:1.
[    5.600554] devtmpfs: mounted
[    5.606603] Freeing unused kernel memory: 8512K
[    5.752231] systemd[1]: System time before build time, advancing clock.
[    5.779917] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[    5.796309] cgroup: cgroup2: unknown option "nsdelegate"
[    5.812550] systemd[1]: systemd 237 running in system mode. (+PAM +AUDIT +SELINUX +IMA +APPARMOR +SMACK +SYSVINIT +UTMP +LIBCRYPTSETUP +GCRYPT +GNUTLS +ACL +XZ +LZ4 +SECCOMP +BLKID +ELFUTILS +KMOD -IDN2 +IDN -PCRE2 default-hierarchy=hybrid)
[    5.834691] systemd[1]: Detected architecture arm64.
[    5.865336] systemd[1]: Set hostname to <tegra-ubuntu>.
[    5.944227] systemd[1]: File /lib/systemd/system/systemd-journald.service:36 configures an IP firewall (IPAddressDeny=any), but the local system does not support BPF/cgroup based firewalling.
[    5.961373] systemd[1]: Proceeding WITHOUT firewalling in effect! (This warning is only shown for the first loaded unit using IP firewalling.)
[    6.076664] random: systemd: uninitialized urandom read (16 bytes read)
[    6.083327] systemd[1]: Reached target Swap.
[    6.087930] random: systemd: uninitialized urandom read (16 bytes read)
[    6.096313] systemd[1]: Created slice System Slice.
[    6.101402] random: systemd: uninitialized urandom read (16 bytes read)
[    6.108214] systemd[1]: Listening on fsck to fsckd communication Socket.
[    6.115050] systemd[1]: Reached target Slices.
[    6.121588] systemd[1]: Set up automount Arbitrary Executable File Formats File System Automount Point.
[    6.191607] EXT4-fs (mmcblk0p1): re-mounted. Opts: (null)
[    6.284184] nvgpu: 57000000.gpu           gm20b_init_clk_setup_sw:1268 [INFO]  GPCPLL initial settings: NA mode, M=1, N=34, P=3 (id = 1)
[    7.308640] random: crng init done
[    7.312047] random: 7 urandom warning(s) missed due to ratelimiting

Hi bang12bai,

Are you plug-in SD card? and copy the image file?

Image file download link: http://developer.nvidia.com/embedded/dlc/jetson-nano-dev-kit-sd-card-image

Yes, exact with the steps with the images and steps provided from official web sites. without sd card, there won’t be these logs.

You can see it already intialize the kernel for 7 seconds, but no idea what happened and it hang

Hi bang12bai,

Are you plug-in HDMI cable? Looks you need login to your account.

oh, must plug-in hdmi cable ? only uart com output will not work ?

Hi bang12bai,

The first time boot up, you need initial setup process, select a username and password for the Jetson system. It need plug-in HDMI cable. After you can login username and password on the UART console.