Jetson TK1 L21.5 with Intel 7260 HMW

Hi

I am using Intel 7260 HMW module with Jetson TK1. After doing all the recommended steps the wifi started working but it only works on some boot-ups and other times it doesn’t work.

This is the dmesg output when it doesnt work:
[ 13.882762] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
[ 13.884648] init: plymouth-upstart-bridge main process ended, respawning
[ 13.889301] Intel® Wireless WiFi driver for Linux, in-tree:
[ 13.889312] Copyright© 2003-2013 Intel Corporation
[ 13.891528] cfg80211: World regulatory domain updated:
[ 13.891538] cfg80211: (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
[ 13.891545] cfg80211: (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 13.891552] cfg80211: (2457000 KHz - 2482000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 13.891558] cfg80211: (2474000 KHz - 2494000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 13.891564] cfg80211: (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 13.891571] cfg80211: (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 13.892732] iwlwifi 0000:01:00.0: loaded firmware version 22.1.7.0 op_mode iwlmvm
[ 13.917994] iwlwifi 0000:01:00.0: Detected Intel® Dual Band Wireless AC 7260, REV=0x144
[ 13.918035] iwlwifi 0000:01:00.0: L1 Enabled; Disabling L0S
[ 13.918528] iwlwifi 0000:01:00.0: L1 Enabled; Disabling L0S
[ 14.016495] iwlwifi 0000:01:00.0: NVM section 0 read completed
[ 14.016570] iwlwifi 0000:01:00.0: NVM section 1 read completed
[ 14.016640] iwlwifi 0000:01:00.0: NVM section 4 read completed
[ 14.016720] iwlwifi 0000:01:00.0: NVM section 5 read completed
[ 14.101480] init: plymouth-stop pre-start process (915) terminated with status 1
[ 14.221919] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm ‘iwl-mvm-rs’
[ 14.233341] systemd-udevd[346]: renamed network interface wlan0 to wlan1
[ 14.235574] iwlwifi 0000:01:00.0: L1 Enabled; Disabling L0S
[ 14.235801] iwlwifi 0000:01:00.0: L1 Enabled; Disabling L0S
[ 14.239748] cfg80211: Calling CRDA for country: US
[ 14.256392] cfg80211: Regulatory domain changed to country: US
[ 14.256398] cfg80211: (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
[ 14.256403] cfg80211: (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2700 mBm)
[ 14.256407] cfg80211: (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 1700 mBm)
[ 14.256411] cfg80211: (5250000 KHz - 5330000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 14.256414] cfg80211: (5490000 KHz - 5600000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 14.256418] cfg80211: (5650000 KHz - 5710000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 14.256422] cfg80211: (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 3000 mBm)
[ 14.256428] cfg80211: (57240000 KHz - 63720000 KHz @ 2160000 KHz), (N/A, 4000 mBm)
[ 14.357602] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan1: link is not ready
[ 14.499049] tegradc tegradc.1: nominal-pclk:106507000 parent:426000000 div:4.0 pclk:106500000 105441930~116092630

I am using this on a quadcopter and want the communication to be reliable. Any help is greatly appreciated.

Thanks

How is the result of

lspci -vvv

How about “sudo ifconfig wlan1 up”?

Hi, I am also having problems with Intel 7260 with neither R21.5 nor R21.6.Could you please tell me what are the recommended steps you followed? For me ,there is no “iwlwifi” in dmesg output.

I think you need to install iwlwfi manually. Did you try that?

https://elinux.org/Jetson/Network_Adapters

I don’t have one to test, but be aware that this also requires a firmware install…and I think that is downloaded from Intel.