KDE compositing crash on NVIDIA drivers 384.90+

KDE compositing crashes on latest NVIDIA drivers (version 384.90+). Just run any fullscreen game, Steam or VirtualBox in fullscreen mode and it will crash:

Oct 28 22:20:22 local kwin_x11[1200]: kwin_core: OpenGL 2 compositing setup failed
Oct 28 22:20:23 local kwin_x11[1200]: kwin_core: Failed to initialize compositing, compositing disabled
Oct 28 22:20:42 local kwin_x11[1200]: kwin_core: OpenGL 2 compositing setup failed
Oct 28 22:20:42 local kwin_x11[1200]: kwin_core: Failed to initialize compositing, compositing disabled

Fedora 26 with KDE Plasma 5 DE.
Linux kernel version: 4.13.8.
KWin version: 5.10.5.

KDE upstream bug: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=382485

Switch to Xrender in Kwin to see if that fixes it.
We probably got similar if not same issue have a look at;

https://devtalk.nvidia.com/default/topic/1026035/linux/nvrm-xid-pci-0000-2a-00-31-ch-00000028-engmask-00000101-intr-10000000-w-kwin-amp-kde/

https://devtalk.nvidia.com/default/topic/1025701/linux/gtx-970-with-kde-kwin-nvrm-xid-pci-0000-01-00-31-ch-00000028-engmask-0000-/

https://devtalk.nvidia.com/default/topic/1026340/linux/black-or-incorrect-textures-in-kde/

Yes, switching to XRender fixes this problem, but XRender is a software compositing, which is very slow.

I am facing the same issues, but it seems Nvidia has 0 interest in getting that fixed ! No reply to each of this threads :(. It’s a shame, but my next gpu will be 100% a AMD one utilizing open source drivers.

This bug still very much happens on KDE 5.11.5 and nvidia 384.111. It almost happens completely randomly and I have to fully restart the system. I can’t believe Nvidia won’t fix this, this is their problem.

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=382485#c3

I have the same problem