Macbook Pro Virtual Consoles are black (fedora 21)

TYping Fn-CTRL-ALT-F2 is supposed to switch to virtual consoles 2 (Fn required on Mac). It is dark but aappears to work. Typing:
root

reboot
makes the computer to reboot. Hre follows the configuration:
System: Host: localhost.localdomain Kernel: 3.18.5-201.fc21.x86_64 x86_64 (64 bit)
Desktop: KDE 4.14.4 Distro: Fedora release 21 (Twenty One)
Machine: System: Apple product: MacBookPro11 3 version: 1.0
Mobo: Apple model: Mac-2BD1B31983FE1663 version: MacBookPro11 3
Bios: Apple version: MBP112.88Z.0138.B11.1408291503 date: 08/29/2014
CPU: Quad core Intel Core i7-4870HQ CPU (-HT-MCP-) cache: 6144 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx)
Clock Speeds: 1: 3302.832 MHz 2: 2500.00 MHz 3: 2243.847 MHz 4: 2741.503 MHz 5: 3314.648 MHz 6: 3528.320 MHz 7: 3307.910 MHz 8: 2500.097 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GK107M [GeForce GT 750M Mac Edition]
Fedora X.org: 116.3 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau) Resolution: 2880x1800@59.99hz
GLX Renderer: GeForce GT 750M/PCIe/SSE2 GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 346.35
Audio: Card-1: NVIDIA GK107 HDMI Audio Controller driver: snd_hda_intel Sound: ALSA ver: k3.18.5-201.fc21.x86_64
Card-2: Intel 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel
Network: Card: Broadcom BCM4360 802.11ac Wireless Network Adapter driver: wl
IF: wlp3s0 state: up mac: 60:f8:1d:af:6d:3a
Drives: HDD Total Size: 500.3GB (8.8% used) 1: id: /dev/sda model: APPLE_SSD_SM0512 size: 500.3GB
Partition: ID: / size: 35G used: 8.7G (27%) fs: ext4 ID: /boot size: 772M used: 132M (19%) fs: ext4
ID: /home size: 357G used: 33G (10%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 8.39GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID: No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors: None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info: Processes: 362 Uptime: 20 min Memory: 2611.0/15956.9MB Client: Shell inxi: 1.8.20
I tried to increase the brightness (F2 key) but to no avail.
nvidia-bug-report.log.gz (76.4 KB)

Running with kernel 3.18.9-200.fc21.x86_64 and nouveau video driver, virtual consoles work fine. This appears to show that the issue (virtual consoles black) is caused by the nvidia driver.

If you open nvidia-settings and click on the page for your monitor, what does it say for “Connection link”? If it says 5.40 Gbps, then this sounds like an issue that should be fixed in a future driver release.

Under “DFP-3 (Apple Color LCD)” menu, in the “Information” Pane, Connection Link is: 4 lanes @ 2.70 Gbps

Another finding is that with the NVIDIA driver, the KDE display brightness does not work - always 100% - but it does work with the nouveau driver. Not sure if it is related to this virtual console issue.

Alright, thanks for checking. That sounds like a different problem, then.