NEED HELP: Can't flash Tegra_Linux R21.4 on shield tablet

Hello Sirs,

I try to install/flash Tegra_Linux R21.4 (with sample filesystem Ubuntu 14.04.x) on my shield table and get error flashing by the script flash.sh (see below the output).

Can anybody help me?
I tried to do it in “android” mode with usb debugging on and with fastboot protocol.
My device is unlocked.

Kind Regards,
Michael

Script start as root: “./flash.sh shield mmcblk0p1”

Script output:

copying bctfile(/root/Linux_for_Tegra/bootloader/ardbeg/BCT/E1780_Hynix_2GB_H5TC4G63AFR_RDA_924Mhz.cfg)… done.
copying bootloader(/root/Linux_for_Tegra/bootloader/ardbeg/fastboot.bin)… done.
making zero initrd…
done.
Making Boot image… done.
Making system.img…
populating rootfs from /root/Linux_for_Tegra/rootfs … done.
Sync’ing system.img … done.
Converting RAW image to Sparse image…

---- Raw to Sparse Image Converter v1.0 ----------------------------
0: RAW: 3706880( 905 blks) ==> 28:3706892
1: SKP: 32768( 8 blks) ==> 3706920:32780
2: RAW: 8192( 2 blks) ==> 3706932:8204
3: SKP: 57344( 14 blks) ==> 3715136:57356
4: RAW: 2781184( 679 blks) ==> 3715148:2781196
5: SKP: 30773248( 7513 blks) ==> 6496344:30773260
6: RAW: 3284992( 802 blks) ==> 6496356:3285004
7: SKP: 93573120( 22845 blks) ==> 9781360:93573132
8: RAW: 8192( 2 blks) ==> 9781372:8204
9: SKP: 3665920( 895 blks) ==> 9789576:3665932

… and so on …

1750: RAW: 12288( 3 blks) ==> 2149814820:12300
1751: SKP: 4096( 1 blks) ==> 2149827120:4108
1752: RAW: 20480( 5 blks) ==> 2149827132:20492
1753: SKP: 4096( 1 blks) ==> 2149847624:4108
1754: RAW: 45056( 11 blks) ==> 2149847636:45068
1755: SKP: 4096( 1 blks) ==> 2149892704:4108
1756: RAW: 8192( 2 blks) ==> 2149892716:8204
1757: SKP: 4096( 1 blks) ==> 2149900920:4108
1758: RAW: 684032( 167 blks) ==> 2149900932:684044
1759: SKP: 1892184064( 461959 blks) ==> 2150584976:1892184076
– Total: -----------------------------------------------------------
1760 CHUNK 15032385536(3670016 blks) ==> 2150584988(525040 blks)

done.
system.img built successfully.
copying dtbfile(/root/Linux_for_Tegra/kernel/dtb/tegra124-ardbeg-e1780-1000-a00-00.dtb)… done.
copying cfgfile(/root/Linux_for_Tegra/bootloader/ardbeg/cfg/gnu_linux_fastboot_emmc_full.cfg) to flash.cfg… done.
creating gpt(ppt.img)…

*** GPT Parameters ***
Device Sector Size ------- 512
device size -------------- 15766388736
bootpart size ------------ 8388608
userpart size ------------ 15758000128
Erase Block Size --------- 2097152
FS Buffer size ----------- 4096
Partition Config file ---- flash.cfg
Visible partition flag — GP1
Primary GPT output ------- PPT->ppt.img
Secondary GPT output ----- GPT->gpt.img
Target device name ------- none

*** PARTITION LAYOUT(20 partitions) ***
[ BCT] BH 0 16383 8.0MiB
[ PPT] UH 0 4095 2.0MiB ppt.img
[ PT] UH 4096 8191 2.0MiB
[ EBT] UH 8192 16383 4.0MiB fastboot.bin
[ LNX] UH 16384 49151 16.0MiB boot.img
[ SOS] UH 49152 61439 6.0MiB
[ NVC] UH 61440 65535 2.0MiB
[ MPB] UH 65536 77823 6.0MiB
[ MBP] UH 77824 90111 6.0MiB
[ GP1] UH 90112 94207 2.0MiB
[ APP] UV 94208 29454335 14336.0MiB system.img
[ DTB] UV 29454336 29462527 4.0MiB tegra124-ardbeg-e1780-1000-a00-00.dtb
[ EFI] UV 29462528 29593599 64.0MiB
[ USP] UV 29593600 29601791 4.0MiB
[ TP1] UV 29601792 29609983 4.0MiB
[ TP2] UV 29609984 29618175 4.0MiB
[ TP3] UV 29618176 29626367 4.0MiB
[ WB0] UV 29626368 29630463 2.0MiB
[ UDA] UV 29630464 30773247 558.0MiB
[ GPT] UH 30773248 30777343 2.0MiB gpt.img
copying flasher(/root/Linux_for_Tegra/bootloader/ardbeg/fastboot.bin)… done.
Existing flashapp(/root/Linux_for_Tegra/bootloader/nvflash) reused.
*** Flashing target device started. ***
./nvflash --bct E1780_Hynix_2GB_H5TC4G63AFR_RDA_924Mhz.cfg --setbct --configfile flash.cfg --create --bl fastboot.bin --odmdata 0x4009C000 --go
Nvflash 4.13.0000 started
USB device not found
Failed flashing ardbeg.

I haven’t tried flashing anything but Jetson and older Tegra3. However, the error you are getting would tend to mean you are not in recovery mode (or else recovery mode was not recognized).

Normally a Jetson (or other Tegra device in recovery mode) would show up on the host under lsusb. For example, this entry only shows up if the Jetson is in recovery mode and the proper USB cable is connected:

Bus 002 Device 012: ID 0955:7140 NVidia Corp.

…the ID “0955” would remain the same on your device, as it identifies nVidia. The “7140” and other information would change, where “7140” represents your specific device (this remains constant as 7140 for Jetson).

So you probably need to verify that the output of “lsusb” changes as your recovery mode device is connected…and that the ID for the new lsusb entry starts with “0955”.

Linux for Tegra doesn’t support the Shield Tablet.

I’m very sad to hear it!
Is there any other way to get Linux running on the shield tablet?
I cann’t find any information how to do that!