No DP / HDMI audio output visible on OpenSUSE GTX 1650S

I tried looking at other forum posts but with no success. There is no nvidia audio driver visible in lspci whatsoever.
nvidia-bug-report.log.gz (418.8 KB)

The audio device is there on kernel init but then gets removed. Please check for a udev rule doing this
grep 10de /lib/udev/rules.d/*

kiroma@localhost:~> grep 10de /lib/udev/rules.d/*
/lib/udev/rules.d/90-nvidia-udev-pm-G05.rules:ACTION=="add", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x0c0330", ATTR{remove}="1"
/lib/udev/rules.d/90-nvidia-udev-pm-G05.rules:ACTION=="add", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x0c8000", ATTR{remove}="1"
/lib/udev/rules.d/90-nvidia-udev-pm-G05.rules:ACTION=="add", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x040300", ATTR{remove}="1"
/lib/udev/rules.d/90-nvidia-udev-pm-G05.rules:ACTION=="bind", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x030000", TEST=="power/control", ATTR{power/control}="on"
/lib/udev/rules.d/90-nvidia-udev-pm-G05.rules:ACTION=="bind", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x030200", TEST=="power/control", ATTR{power/control}="on"
/lib/udev/rules.d/90-nvidia-udev-pm-G05.rules:ACTION=="unbind", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x030000", TEST=="power/control", ATTR{power/control}="on"
/lib/udev/rules.d/90-nvidia-udev-pm-G05.rules:ACTION=="unbind", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x030200", TEST=="power/control", ATTR{power/control}="on"
90-nvidia-udev-pm-G05.rules
# Remove NVIDIA USB xHCI Host Controller devices, if present
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x0c0330", ATTR{remove}="1"

# Remove NVIDIA USB Type-C UCSI devices, if present
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x0c8000", ATTR{remove}="1"

# Remove NVIDIA Audio devices, if present
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x040300", ATTR{remove}="1"

# Enable runtime PM for NVIDIA VGA/3D controller devices on driver bind
ACTION=="bind", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x030000", TEST=="power/control", ATTR{power/control}="on"
ACTION=="bind", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x030200", TEST=="power/control", ATTR{power/control}="on"

# Disable runtime PM for NVIDIA VGA/3D controller devices on driver unbind
ACTION=="unbind", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x030000", TEST=="power/control", ATTR{power/control}="on"
ACTION=="unbind", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x10de", ATTR{class}=="0x030200", TEST=="power/control", ATTR{power/control}="on"

This is weird, I have not edited the file, this is how it came from the package?

Yes, seems it came with the package. Please comment out the first three lines, then run sudo dracut -f to also change it in the initrd.

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.