NVIDIA Omniverse Launcher.exe can't start

Uploading: ({3ZA)37R7(BE[8Q5(]FI6J.png…
anyone know how to fix this?I cant find any information about this

error log:

Failed to initialize the user session: Error: Command failed: powershell Get-WmiObject win32_VideoController -Property Name ‘powershell’ �����ڲ����ⲿ���Ҳ���ǿ����еij��� ���������ļ���

Hi @jf546897! I need a bit more information from you to help troubleshoot the issue.

What is your system environment?

  • Operating System
  • GPU / GPU Driver

Can you attach your logs found here?
C:\Users\<USERNAME>\.nvidia-omniverse\logs\launcher

1 Like

launcher.log (10.0 KB)

  • 操作系统:Windows 10专业版19043.1706版
  • GPU / GPU驱动程序:GTX1080

Thank you @jf546897! I am sharing your information with the team. I will post back when I have more information for you!

Any update on this?
I’m having a similar issue.
“Failed to initialize the user session: Error: Command failed: powershell Get-WmiObject win32_VideoController -Property Name ‘powershell’ is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.”
^This comes up when I try to launch Omniverse Launcher
Running windows 11 with RTX 3070

Hello @jf546897 & @avyaktam! The update from the development team is that this issue is happening due to an error related to hardware information collection. The team has a fix going through QA that will prevent this error from happening, however they don’t expect this to be available until next week. I will let the QA team know that we need this done as soon as possible.

Hello,

The same problem:
Failed to initialize the user session: Error: Command failed: powershell Get-WmiObject win32_VideoController -Property Name ‘powershell’ is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

NVidia RTX-A4000.

It’s not fixed yet? I still can’t open it.

at ChildProcess.exithandler (node:child_process:406:12)
at ChildProcess.emit (node:events:390:28)
at maybeClose (node:internal/child_process:1064:16)
at Socket.<anonymous> (node:internal/child_process:450:11)
at Socket.emit (node:events:390:28)
at Pipe.<anonymous> (node:net:687:12)

[2022-07-04 12:02:03.772] [error] Error occurred in handler for ‘data-sharing-collect-hardware-info’: Error: Command failed: powershell Get-WmiObject win32_VideoController -Property Name
‘powershell’ ڲ ⲿ Ҳ ǿ еij
ļ

at ChildProcess.exithandler (node:child_process:406:12)
at ChildProcess.emit (node:events:390:28)
at maybeClose (node:internal/child_process:1064:16)
at Socket.<anonymous> (node:internal/child_process:450:11)
at Socket.emit (node:events:390:28)
at Pipe.<anonymous> (node:net:687:12)

[2022-07-04 12:02:17.379] [info] Crash dumps directory: C:\Users\su\AppData\Roaming\omniverse-launcher\Crashpad
[2022-07-04 12:02:17.445] [info] Omniverse Launcher 1.5.5 (production)
[2022-07-04 12:02:17.446] [info] Argv: C:\Users\su\AppData\Local\Programs\omniverse-launcher\NVIDIA Omniverse Launcher.exe --hidden
[2022-07-04 12:02:17.512] [debug] Running “E:\NVIDIA Omniverse Launcher\Pak\cache-2022.1.1\System Monitor\omni-system-monitor.exe”
[2022-07-04 12:02:17.527] [debug] Reset current installer.
[2022-07-04 12:02:17.925] [error] Error: spawn C:\WINDOWS\system32\cmd.exe EACCES
at Process.ChildProcess._handle.onexit (node:internal/child_process:282:19)
at onErrorNT (node:internal/child_process:477:16)
at processTicksAndRejections (node:internal/process/task_queues:83:21)
[2022-07-04 12:02:17.926] [error] Error occurred in handler for ‘data-sharing-collect-hardware-info’: Error: spawn C:\WINDOWS\system32\cmd.exe EACCES
at Process.ChildProcess._handle.onexit (node:internal/child_process:282:19)
at onErrorNT (node:internal/child_process:477:16)
at processTicksAndRejections (node:internal/process/task_queues:83:21)
[2022-07-04 12:02:17.976] [info] Running production web server.
[2022-07-04 12:02:17.982] [info] HTTP endpoints listening at http://localhost:33480

Hello everyone! The development team has fixed this issue. The auto-update should install the latest version of the launcher to version 1.5.7!