Perftest failure

Hi all,

I tried to use perftest to measure the lat and bw of two nodes with mlx5_0 and mlx5_1 but always got following error. Is there anyone can show how to correctly run perftest? Thank you.

./ib_send_bw -R -d mlx5_1
 WARNING: BW peak won't be measured in this run.
 Port number 1 state is Down
 Couldn't set the link layer
 Couldn't get context for the device

Hi,
Could you paste ibstat output? It seems like your port is down.

Thanks,
Suo

CA 'mlx5_0'
        CA type: MT4125
        Number of ports: 1
        Firmware version: 22.37.1014
        Hardware version: 0
        Node GUID: 0x946dae0300ae6cec
        System image GUID: 0x946dae0300ae6cec
        Port 1:
                State: Down
                Physical state: Disabled
                Rate: 40
                Base lid: 0
                LMC: 0
                SM lid: 0
                Capability mask: 0x00010000
                Port GUID: 0x966daefffeae6cec
                Link layer: Ethernet
CA 'mlx5_1'
        CA type: MT4125
        Number of ports: 1
        Firmware version: 22.37.1014
        Hardware version: 0
        Node GUID: 0x946dae0300ae6ced
        System image GUID: 0x946dae0300ae6cec
        Port 1:
                State: Down
                Physical state: Disabled
                Rate: 40
                Base lid: 0
                LMC: 0
                SM lid: 0
                Capability mask: 0x00010000
                Port GUID: 0x966daefffeae6ced
                Link layer: Ethernet

So you can see, the port status is down, if you want run perftest, you must make the port to active.

            Link layer: InfiniBand

CA ‘mlx5_2’
CA type: MT4121
Number of ports: 1
Firmware version: 16.35.3006
Hardware version: 0
Node GUID: 0x1c34da03006582bd
System image GUID: 0x1c34da03006582bc
Port 1:
State: Active
Physical state: LinkUp
Rate: 100
Base lid: 0
LMC: 0
SM lid: 0
Capability mask: 0x00010000
Port GUID: 0x1e34dafffe6582bd
Link layer: Ethernet

Thanks,
Suo

how should I activate it?

I tried

ibportstate 0 2 enable
ibwarn: [610173] get_abi_version: can't read ABI version from /sys/class/infiniband_mad/abi_version (No such file or directory): is ib_umad module loaded?
ibwarn: [610173] mad_rpc_open_port: can't open UMAD port ((null):0)
ibportstate: iberror: failed: Failed to open '(null)' port '0'

and

ibportstate -G 0x966daefffeae6cec 0
ibwarn: [709172] get_abi_version: can't read ABI version from /sys/class/infiniband_mad/abi_version (No such file or directory): is ib_umad module loaded?
ibwarn: [709172] mad_rpc_open_port: can't open UMAD port ((null):0)
ibportstate: iberror: failed: Failed to open '(null)' port '0'

Are you use Ib or ethernet?