TK1 Custom board DDr Issues

We have custom board running with Tegra K1 and MT41K512M16HA-107:A this Micron 4GB DDR is used in our board.

We have cleared the Schmoo test and below is the Schmoo result.

But when running the memtest (using memtester tool) from kernel it is consistently failing in the bit flip test. Below is the log file for reference.

ubuntu@tegra-ubuntu:~$ sudo memtester 2500 100
[sudo] password for ubuntu: 
memtester version 4.3.0 (32-bit)
Copyright (C) 2001-2012 Charles Cazabon.
Licensed under the GNU General Public License version 2 (only).

pagesize is 4096
pagesizemask is 0xfffff000
want 2500MB (2621440000 bytes)
got  2500MB (2621440000 bytes), trying mlock ...locked.
Loop 1/100:
  Stuck Address       : ok         
  Random Value        : ok
  Compare XOR         : ok
  Compare SUB         : ok
  Compare MUL         : ok
  Compare DIV         : ok
  Compare OR          : ok
  Compare AND         : ok
  Sequential Increment: ok
  Solid Bits          : ok         
  Block Sequential    : ok         
  Checkerboard        : ok         
  Bit Spread          : ok         
  Bit Flip            : testing 232FAILURE: 0x20000000 != 0x00000000 at offset 0x1c11c4d4.
  Walking Ones        : ok         
  Walking Zeroes      : ok         
  8-bit Writes        : ok
  16-bit Writes       : ok

Why bit flip is failing and will affect the stability? Can anybody share what might be the reason for this behavior and how to solve it?

Regards,
Jeslin Paul

Hi Jeslin,

From the shmoo result, you can find that

  • AutoCalOffsetDQDQS: can’t meet +/- 10 taps requirement.

Suggestion: shift AutoCalOffsetDQDQS to 6.

HI Trummy,

Thanks for your Reply.

We have Shifted AutoCalOffsetDQDQS to 6 and Run the Memtest and we get the same error.

FYI.

We have did the below changes in the CFG File to configure the DDR for 2GB.

SDRAM[0].McEmemAdrCfgDev0 = 0x00080303;
SDRAM[0].McEmemAdrCfgDev1 = 0x00080303;
SDRAM[0].McEmemCfg = 0x00000800

and we Run the Memtest more that 70 Loops with this CFG in this we did not get any Error. So i dont think that the CFG is a Problem. Can you please Help us in Solving this Issue.

Please check this topic for 4GB support: https://devtalk.nvidia.com/default/topic/924464/4gb-support-on-jetson-tk1/