When use vlan, xavier is not able to ping

Please provide the following info (check/uncheck the boxes after creating this topic):
Software Version
[*] DRIVE OS Linux 5.2.6
DRIVE OS Linux 5.2.0
DRIVE OS Linux 5.2.0 and DriveWorks 3.5
NVIDIA DRIVE™ Software 10.0 (Linux)
NVIDIA DRIVE™ Software 9.0 (Linux)
other DRIVE OS version
other

Target Operating System
[*] Linux
QNX
other

Hardware Platform
[*] NVIDIA DRIVE™ AGX Xavier DevKit (E3550)
NVIDIA DRIVE™ AGX Pegasus DevKit (E3550)
other

SDK Manager Version
1.6.1.8175
1.6.0.8170
other

Host Machine Version
native Ubuntu 18.04
[*] Ubuntu 20.04

I have installed two system in E3350,
I add vlan in one OS with commands below:

sudo ip link add link eth0 name eth0.1 type vlan id 1
sudo ip addr add 172.31.1.100/24 brd 172.31.1.255 dev eth0.1
sudo ip link set dev eth0.1 up

and add vlan in another OS:

sudo ip link add link eth0 name eth0.1 type vlan id 1
sudo ip addr add 172.31.1.101/24 brd 172.31.1.255 dev eth0.1
sudo ip link set dev eth0.1 up

when I try to ping another OS, it failed.

ping 172.31.1.101

but if I try to ping another OS with

ping 172.31.1.24

it’s OK. (eth0 ip addr is 172.31.1.23 and 172.31.1.24 for another OS)

So I would like to know how to keep connectivity in Xavier with a same vlan id.

Hi china_go.tj,

This forum is for developers in NVIDIA DRIVE™ AGX SDK Developer Program. We will need you to use your account with corporate or university email address.
Or you can also change your current account to use corporate or university email address by following the below links:
My Profile | NVIDIA Developer → “Edit Profile” → “Change email” → “CHANGE”
Sorry for any inconvenience.

Dear @china_go.tj,
Wondering if you can’t use VLAN 200 network for xavier communication? What is your use case?

Please update your contact details as Kay suggested or file topic from official account to get further support on the topic

Marking as duplicate to When use vlan, xavier is not able to ping