Nvidia not loading after update ubuntu studio 20.04

Hi…
Can see several posts that look similar, but have tried a few solutions and no luck.
I have had Ubuntu Studio 20.04 for a while and it ran flawlessly, then an update last night including kernel, a reboot then my Nvidia not working, only one monitor working (have 2) and that is stuck in 1024x768 (usually 1920x1080). The monitor not working is hdmi.
Had been running 440 driver, now a new option has appeared under ‘additional drivers’ of ‘440-server’ which seems to be the preferred one. Spent a few hours trying to fix this last night then gave up and did a fresh install.
Install was fine, then software updater did its thing, reboot and then back to one monitor and Nvidia not working. Starting Xserver comes up with an empty box (eventually, takes a minute or two).

Looking around the net this seems to be a common problem. I also have Xubuntu 20.04 on another drive which also had a big software update last night, that went through fine and am using it now to post this.

Any help would be appreciated, my Ubuntu Studio is not usable now and I really would like to be able to fix it…

1 Like

I am getting a very similar issue with Ubuntu 18.04 and Nvidia driver 450.51.06 which i installed while installing Cuda 11 toolkit through Nvidia developer. I am still getting the VGA Output of the graphics card, but resolution has gone from 1080p down to 780p. This is the second time it has happened and my current solution is to just reinstall the toolkit, but if there is a more permanent solution that would also be helpful. Thanks, Harry