Boot Failure - running only 1 CPU core

Hello, my xavier agx(32gb) is experiencing booting issues.

  • OS : L4T 35.2.1
  • SDK : Jetpack 5.1
  • Powermode : 3(MODE30W_ALL)

During the boot process, only one CPU core is being activated, which is causing the system to boot up improperly.

After the booting is completed, the system is extremely slow as only one core is functioning, making it difficult to even access messages through SSH connection or Serial Debug.

How can I ensure that all CPU cores are activated before the boot completes? Attached is the log obtained from /var/log/kern.log.


112503 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 0.001134] Mount-cache hash table entries: 65536 (order: 7, 524288 bytes, linear)
112504 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 0.001192] Mountpoint-cache hash table entries: 65536 (order: 7, 524288 bytes, linear)
112505 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 0.004564] rcu: Hierarchical SRCU implementation.
112506 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 0.004807] dyndbg: Ignore empty _ddebug table in a CONFIG_DYNAMIC_DEBUG_CORE build
112507 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 0.005627] DTS File Name: /home/ubuntu/BSP_35.2.1_xavier/Linux_for_Tegra/source/public/kernel/kernel-5.10/arch/arm64/boot/dts/…/…/…/…/…/…/hardware/nvidia/platform/t19x/galen/kernel-dts/common/tegra194-p2888-0001-p2822-0000-common.dtsi
112508 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 0.005638] DTB Build time: Jun 15 2023 16:12:55
112509 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 0.008310] Tegra Revision: A02 SKU: 0xd0 CPU Process: 0 SoC Process: 0
112510 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 0.008511] Remapping and enabling EFI services.
112511 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 0.010212] smp: Bringing up secondary CPUs …
112512 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 5.107778] CPU1: failed to come online
112513 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 5.107816] CPU1: failed in unknown state : 0x0
112514 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 10.246497] CPU2: failed to come online
112515 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 10.246539] CPU2: failed in unknown state : 0x0
112516 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 15.384119] CPU3: failed to come online
112517 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 15.384156] CPU3: failed in unknown state : 0x0
112518 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 20.521399] CPU4: failed to come online
112519 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 20.521436] CPU4: failed in unknown state : 0x0
112520 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 25.657679] CPU5: failed to come online
112521 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 25.657717] CPU5: failed in unknown state : 0x0
112522 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 30.792988] CPU6: failed to come online
112523 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 30.793026] CPU6: failed in unknown state : 0x0
112524 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.926864] CPU7: failed to come online
112525 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.926902] CPU7: failed in unknown state : 0x0
112526 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.927002] smp: Brought up 1 node, 1 CPU
112527 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.927013] SMP: Total of 1 processors activated.
112528 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.927020] CPU features: detected: Privileged Access Never
112529 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.927025] CPU features: detected: LSE atomic instructions
112530 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.927030] CPU features: detected: User Access Override
112531 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.927036] CPU features: detected: 32-bit EL0 Support
112532 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.927041] CPU features: detected: RAS Extension Support
112533 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.927047] CPU features: detected: CRC32 instructions
112534 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 35.927052] CPU features: detected: 32-bit EL1 Support
112535 Mar 27 17:54:23 K236ORUA000007 kernel: [ 36.005315] CPU: All CPU(s) started at EL2

240315_boot_only_1core__all kernlog.txt (99.1 KB)

Is it a DevKit?
Please upgrade to the latest 35.5 and try again.

Why do I need to upgrade? Has anything like this been resolved with the upgrade to version 35.5?
Many thanks…

I cannot tell with such limited information.
Maybe it’s some hardware failure.