Jetson Nano 4GB dev kit not flashing

Hi team,

I am trying to flash Jetson Nano 4GB Dev kit using SDK manager and it is not getting flashed. It stuck at the OS flashing and after couple of hours, it throws the error that “It is taking long time”. I am attaching the SDK logfile FYR. Please find it below;

Please help me to resolve this issue.

SDKM_logs_JetPack_4.6.3_Linux_for_Jetson_Nano_modules_2024-06-03_16-03-57.zip (410.6 KB)

[host] [ Disk Avail on Partition : 0.00 B ]

Your host is running out of space?

Hi,

No, Still I have 20GB space in my host’s memory.

Dear team,

I am waiting for your repsonse.

please flash again and dump the serial console log from the board.

Hi Wayne

Please find the Serial Debug Console Log during the SDK flash on jetson Nano dev kit(internal emmc).

picocom v2.2

port is : /dev/ttyUSB0
flowcontrol : none
baudrate is : 115200
parity is : none
databits are : 8
stopbits are : 1
escape is : C-a
local echo is : no
noinit is : no
noreset is : yes
nolock is : yes
send_cmd is : sz -vv
receive_cmd is : rz -vv -E
imap is :
omap is :
emap is : crcrlf,delbs,

Type [C-a] [C-h] to see available commands

Terminal ready
[0106.916] Enabled early print
[0106.919] [L4T TegraBoot] (version ��~�"w>��B�����&�)
[0106.924] Processing in recovery mode
[0106.928] A02 Bootrom Patch rev = 1023
[0106.931] Power-up reason: pmc por
[0106.934] Established communication link with host
[0107.990] NvTbootI2cWrite(): error code 0x00045100 Error while starting write transaction
[0107.998] NvTbootI2cDeviceRead(): error code 0x00045001 Error while sending the offset to slave
[0108.006] NvTbootI2c: Read failed for slave 0xac, offset 0x00 with error code 0x00045001
[0002.064] Enabled early print
[0002.067] [L4T TegraBoot] (version ��~�"w>��B�����&�)
[0002.072] Processing in recovery mode
[0002.075] A02 Bootrom Patch rev = 1023
[0002.079] Power-up reason: software reset
[0002.083] Established communication link with host
[0003.138] NvTbootI2cWrite(): error code 0x00045100 Error while starting write transaction
[0003.146] NvTbootI2cDeviceRead(): error code 0x00045001 Error while sending the offset to slave
[0003.154] NvTbootI2c: Read failed for slave 0xac, offset 0x00 with error code 0x00045001
[0002.287] Enabled early print
[0002.290] [L4T TegraBoot] (version ��~�"w>��B�����&�)
[0002.295] Processing in recovery mode
[0002.299] A02 Bootrom Patch rev = 1023
[0002.302] Power-up reason: software reset
[0002.306] Established communication link with host
[0003.365] NvTbootI2cWrite(): error code 0x00045100 Error while starting write transaction
[0003.373] NvTbootI2cDeviceRead(): error code 0x00045001 Error while sending the offset to slave
[0003.381] NvTbootI2c: Read failed for slave 0xac, offset 0x00 with error code 0x00045001
[0134.317] Enabled early print
[0134.319] [L4T TegraBoot] (version ��~�"w>��B�����&�)
[0134.325] Processing in recovery mode
[0134.328] A02 Bootrom Patch rev = 1023
[0134.331] Power-up reason: software reset
[0134.335] Established communication link with host
[0135.374] Odmdata from BCT: 0x000a4000
[0135.378] DebugPort= 0x3
[0135.380] SkipQspiOnly= 0x0
[0135.432] BoardId read from EEPROM/NCT: 3448
[0135.436] BoardID = 3448, SKU = 0x0
[0135.464] NvTbootInit_Porg: Setting GPIO_A6 for HDMI …
[0135.469] max77620 setting MBLPD bit
[0135.472] No Battery Present
[0135.475] RamCode = 0
[0135.477] Platform has DDR4 type RAM
[0135.481] max77620 disabling SD1 Remote Sense
[0135.485] Setting DDR voltage to 1125mv
[0135.489] Serial Number of Pmic Max77663: 0x2b3461
[0135.497] Entering ramdump check
[0135.500] Get RamDumpCarveOut = 0x0
[0135.503] RamDumpCarveOut=0x0, RamDumperFlag=0xe59ff3f8
[0135.508] Last reboot was clean, booting normally!
[0135.513] Sdram initialization is successful
[0135.517] SecureOs Carveout Base=0x00000000ff800000 Size=0x00800000
[0135.523] Lp0 Carveout Base=0x00000000ff780000 Size=0x00001000
[0135.529] BpmpFw Carveout Base=0x00000000ff700000 Size=0x00080000
[0135.535] GSC1 Carveout Base=0x00000000ff600000 Size=0x00100000
[0135.541] GSC2 Carveout Base=0x00000000ff500000 Size=0x00100000
[0135.547] GSC4 Carveout Base=0x00000000ff400000 Size=0x00100000
[0135.552] GSC5 Carveout Base=0x00000000ff300000 Size=0x00100000
[0135.558] GSC3 Carveout Base=0x000000017f300000 Size=0x00d00000
[0135.574] RamDump Carveout Base=0x00000000ff280000 Size=0x00080000
[0135.581] Platform-DebugCarveout: 0
[0135.584] Downloaded BCT successfully
[0135.800] Downloaded Bootloader successfully
[0135.855] Downloaded rp1 successfully
[0135.941] MAX77620_GPIO5 configured
[0135.944] CPU power rail is up
[0135.947] CPU clock enabled
[0135.951] Performing RAM repair
[0135.954] Updating A64 Warmreset Address to 0x92c002e9
[0135.960] Enable APE clock/reset
[0135.963] Error in NvTbootGetTOSBinaryLength: 0x11 !
[0135.968] Loading Secure OS image failed.
[0135.971] Set NvDecSticky Bits
[0135.975] GSC2 address ff53fffc value c0edbbcc
[0135.981] GSC MC Settings done
[0135.986] Next binary entry address: 0x92c00258
[0135.990] BoardId: 3448
[0135.993] Overriding pmu board id with proc board id
[0135.997] Display board id is not available
[0136.002] Starting CPU & Halting co-processor

[0139.276]
[0139.277] Debug Init done
[0139.281] Marked DTB cacheable
[0139.284] Bootloader DTB loaded at 0x83000400
[0139.288] DeviceTree Init done
[0139.301] Pinmux applied successfully
[0139.306] gicd_base: 0x50041000
[0139.309] gicc_base: 0x50042000
[0139.312] Interrupts Init done
[0139.316] Using base:0x60005090 & irq:208 for tick-timer
[0139.321] Using base:0x60005098 for delay-timer
[0139.326] platform_init_timer: DONE
[0139.329] Timer(tick) Init done
[0139.333] osc freq = 38400 khz
[0139.337]
[0139.338] Welcome to L4T Cboot
[0139.341]
[0139.342] Cboot Version: 00.00.2018.01-t210-a2f2e4b8
[0139.347] calling constructors
[0139.350] initializing heap
[0139.353] initializing threads
[0139.356] initializing timers
[0139.359] creating bootstrap completion thread
[0139.363] top of bootstrap2()
[0139.366] CPU: ARM Cortex A57
[0139.369] CPU: MIDR: 0x411FD071, MPIDR: 0x80000000
[0139.373] initializing platform
[0139.381] Manufacturer: MF = 0xc2, ID MSB = 0x25
[0139.386] ID LSB = 0x36, ID-CFI len = 194 bytes
[0139.390] Macronix QSPI chip present
[0139.393] SPI device register
[0139.396] init boot device
[0139.399] allocating memory for boot device(SPI)
[0139.404] registering boot device
[0139.413] sdmmc node status = okay
[0139.416] sdcard instance = 0
[0139.419] sdmmc cd-inverted
[0139.422] sdcard gpio handle 0x5b
[0139.425] sdcard gpio pin 0xc9
[0139.428] sdcard gpio flags 0x0
[0139.431] vmmc-supply 0x9d
[0139.433] Instance: 0
[0139.436] Allocating memory for context
[0139.439] enabling clock
[0139.442] sd card init
[0139.444] Check card present and stable
[0139.448] Send command 0
[0139.454] Error in command_complete 18001 int_status
[0139.461] Error in command_complete 18001 int_status
[0139.468] Error in command_complete 18001 int_status
[0139.473] sending the command failed 0xffffffec in sdmmc_send_command at 109
[0139.480] Sending CMD_SD_SEND_IF_COND failed
[0139.484] Retrying CMD0/CMD8 sequence …
[0139.488] Send command 0
[0139.495] Error in command_complete 18001 int_status
[0139.502] Error in command_complete 18001 int_status
[0139.508] Error in command_complete 18001 int_status
[0139.513] sending the command failed 0xffffffec in sdmmc_send_command at 109
[0139.520] Sending CMD_SD_SEND_IF_COND failed
[0139.525] Identify SD card failed 0xffffffec in sdmmc_init at 1127
[0139.541] error opening sdcard-0
[0139.544] of_register: registering tegra_udc to of_hal
[0139.549] of_register: registering inv20628-driver to of_hal
[0139.555] of_register: registering ads1015-driver to of_hal
[0139.560] of_register: registering lp8557-bl-driver to of_hal
[0139.566] of_register: registering bq2419x_charger to of_hal
[0139.571] of_register: registering bq27441_fuel_gauge to of_hal
[0139.583] gpio framework initialized
[0139.587] of_register: registering tca9539_gpio to of_hal
[0139.592] of_register: registering tca9539_gpio to of_hal
[0139.597] of_register: registering i2c_bus_driver to of_hal
[0139.603] of_register: registering i2c_bus_driver to of_hal
[0139.609] of_register: registering i2c_bus_driver to of_hal
[0139.614] pmic framework initialized
[0139.618] of_register: registering max77620_pmic to of_hal
[0139.623] regulator framework initialized
[0139.627] of_register: registering tps65132_bl_driver to of_hal
[0139.633] initializing target
[0139.639] gpio_driver_register: register ‘tegra_gpio_driver’ driver
[0139.647] board ID = D78, board SKU = 0
[0139.651] Skipping Z3!
[0139.656] fixed regulator driver initialized
[0139.674] initializing OF layer
[0139.678] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0139.696] I2C Bus Init done
[0139.698] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0139.708] I2C Bus Init done
[0139.711] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0139.721] I2C Bus Init done
[0139.724] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0139.734] I2C Bus Init done
[0139.737] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0139.747] I2C Bus Init done
[0139.750] of_children_init: Ops found for compatible string maxim,max77620
[0139.760] max77620_init using irq 118
[0139.765] register ‘maxim,max77620’ pmic
[0139.770] gpio_driver_register: register ‘max77620-gpio’ driver
[0139.776] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0139.786] I2C Bus Init done
[0139.790] Applying platform configs
[0139.797] platform-init is not present. Skipping
[0139.802] calling apps_init()
[0139.804] Failed to open “sd0” for publishing partitions
[0139.810] Proceeding to flashing Server
[0139.814] usbdcd_reinit Initialize driver to use already enumerated device
[0139.820] nv3p_priv_usbf_open USB configuration success
[0139.882] populate_storage_info: failed to open sd0 !
[0139.887] populate_platform_info: failed to populate storage info
[0139.893] pre_process_oem_commands: failed to populate platform info
[0139.899] pre_process_oem_commands: failed to process oem commands
[0139.906] oem_commands: processing oem command failed

I am also attaching the image FYR.

Could you take a photo of your board?

Its is a normal NVIDIA Jetson Nano Development kit. I am attaching the pictures FYR, Please find them below.



Do you have sdcard connected on your board?

No, I am booting it on internal emmc.

Hi,

This thing does not have any “emmc” there… it is a sdcard module…

[0135.436] BoardID = 3448, SKU = 0x0

You need to understand what did you buy first…

Hi,

Sorry for the inconvenience.

But Generally Jetson Nano Developer kits should have the 16GB internal emmc. They were purchased 6 months ago.

There is no such rule… Actually the truth is a real Jetson Nano devkit only has sdcard module…

eMMC module is actually sold alone…

Some vendors made their own carrier board by using eMMC module and may tell you it is Jetson nano devkit… but most cases turn out they are not…