Nvidia-smi outputs “No devices were found” on Ubuntu 22.04 + driver 520

I have several issues actually, but I am not sure whether they are related.

  1. nvidia-smi out puts no device were found.
  2. The system cannot detect the second display.
  3. The fractional scaling is not working (can only set to 200% even if I set 150%).
  4. The update rate is incorrect in system setting.

jin@jin-OMEN:~$ uname -a
Linux jin-OMEN 5.15.0-53-generic #59-Ubuntu SMP Mon Oct 17 18:53:30 UTC 2022 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
jin@jin-OMEN:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID:	Ubuntu
Description:	Ubuntu 22.04.1 LTS
Release:	22.04
Codename:	jammy
jin@jin-OMEN:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID:	Ubuntu
Description:	Ubuntu 22.04.1 LTS
Release:	22.04
Codename:	jammy
jin@jin-OMEN:~$ lshw -c video
WARNING: you should run this program as super-user.
  *-display                 
       description: VGA compatible controller
       product: GA102 [GeForce RTX 3080 Ti]
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:06:00.0
       version: a1
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=nvidia latency=0
       resources: iomemory:780-77f iomemory:7c0-7bf irq:100 memory:fb000000-fbffffff memory:7800000000-7bffffffff memory:7c00000000-7c01ffffff ioport:f000(size=128) memory:fc000000-fc07ffff
  *-graphics
       product: EFI VGA
       physical id: 1
       logical name: /dev/fb0
       capabilities: fb
       configuration: depth=32 resolution=3840,2160
WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.

nvidia-bug-report.log (3.0 MB)