SDK Manager Flashing error.

I have two AGV Xavier and both have the same issue.
I tried to upgrade Jetson OS to JetPack 4.3 with SDK Manager and keep having error of “Could not detect target hardware”
I tried older version of SDK Manager and the newest one of 1.0. Both have the same error.
I tried all different port and 4 cables.

The Log is

15:53:43 INFO : Flash Jetson AGX Xavier : [ NV_L4T_FLASH_XAVIER_WITH_OS_IMAGE_COMP Install took 5s ]
15:53:43 ERROR : Flash Jetson AGX Xavier : Run commands failed at step Install: command sudo ./flash.sh jetson-xavier mmcblk0p1 finished with error
15:53:43 INFO : Flash Jetson AGX Xavier :
15:53:43 ERROR : Flash Jetson AGX Xavier : command terminated with error
15:53:43 ERROR : Flash Jetson AGX Xavier : install ‘Flash Jetson AGX Xavier’ failure, command < cd ‘/home/skkim/nvidia/nvidia_sdk/JetPack_4.3_Linux_P2888’ ; ‘/opt/nvidia/sdkmanager/resources/app/output/installUtils/adapter’ -a=‘install’ -c=‘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’ -i=‘NV_L4T_FLASH_XAVIER_WITH_OS_IMAGE_COMP’ -v=‘32.3’ -l=’/home/skkim/nvidia/nvidia_sdk/JetPack_4.3_Linux_P2888’ -L=’/home/skkim/.nvsdkm/logs/JetPack_4.3_Linux’ -p=‘25986’ -t=‘P2888’ -e=‘undefined’ > terminated with error
15:53:44 INFO : All done!

Does any one have the same issue?

Thanks.

Hi kim.soonkyum,

Could you try put your Xavier into recovery mode by manually? then start sdkmanager to flash image.
Don’t forget to plug-in type-C cable (J512) from target to host. Thanks!

I tried manually and I flashed three Xaviers before on the same host of Ubuntu 18.04.
And I tried several USB-C cables and nothing works.
Thanks.

Hi kim.soonkyum,

Can you see “NVidia Corp.” via lsusb command on host?
Please make sure you are really into force-recovery mode.

I can find Xavier via lsusb

skkim@skkim-desktop:~/Downloads/nvidia/sdkm_downloads$ lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 039: ID 0955:7019 NVidia Corp.
Bus 001 Device 035: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Hi kim.soonkyum,

Please try flash image by manually.

cd /home/skkim/nvidia/nvidia_sdk/JetPack_4.3_Linux_P2888/Linux_for_Tegra
Put device into recovery mode
sudo ./flash jetson-xavier mmcblk0p1

I keep having error of

skkim@skkim-desktop:~/nvidia/nvidia_sdk/JetPack_4.3_Linux_P2888/Linux_for_Tegra$ sudo ./flash.sh jetson-xavier mmcblk0p1
###############################################################################

L4T BSP Information:

R32 , REVISION: 3.1

###############################################################################
Error: probing the target board failed.
Make sure the target board is connected through
USB port and is in recovery mode.
skkim@skkim-desktop:~/nvidia/nvidia_sdk/JetPack_4.3_Linux_P2888/Linux_for_Tegra$ lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 040: ID 0955:7019 NVidia Corp.
Bus 001 Device 035: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
skkim@skkim-desktop:~/nvidia/nvidia_sdk/JetPack_4.3_Linux_P2888/Linux_for_Tegra$

I keep having error of

skkim@skkim-desktop:~/nvidia/nvidia_sdk/JetPack_4.3_Linux_P2888/Linux_for_Tegra$ sudo ./flash.sh jetson-xavier mmcblk0p1
###############################################################################

L4T BSP Information:

R32 , REVISION: 3.1

###############################################################################
Error: probing the target board failed.
Make sure the target board is connected through
USB port and is in recovery mode.
skkim@skkim-desktop:~/nvidia/nvidia_sdk/JetPack_4.3_Linux_P2888/Linux_for_Tegra$ lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 040: ID 0955:7019 NVidia Corp.
Bus 001 Device 035: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
skkim@skkim-desktop:~/nvidia/nvidia_sdk/JetPack_4.3_Linux_P2888/Linux_for_Tegra$

Hi kim.soonkyum,

Can’t detect target hardware issue is only happen on JetPack-4.3? or others JetPack are the same?
Are you using VM? and are you plug-in type-C cable via type-C hub?
Thanks!

Hi,

It happens with JetPack-4.2, too.
I am not using VM and I tried with and without hub.
Nothing works.

Thanks.

Are you absolutely certain the Xaviers are in recovery mode (and the correct USB-C port connected)? The recovery button must be held down while power is started or cycled/reset. Having the problem with two Xaviers, two JetPack releases, and no VM is quite unusual.

Hi,

I connect the USB-C cable to the port right next to the power LED.
I can find Jetson

Bus 001 Device 040: ID 0955:7019 NVidia Corp.

by lsusb.
Also, I connect the HDMI cable and did not see any message from the monitor, not booting normally.
Is there any other way to check if the Jetson is in recovery mode?

Thanks.

That pretty much confirms the Xavier is in recovery mode. I have to believe there is an error in communications with the driver package running on the PC. Do note that any operation in recovery mode would imply needing to restart recovery mode before a second operation can succeed (for example, you can’t clone twice in a row, and you can’t clone then flash unless you restart recovery mode between operations).

About the only suggestion I have left is to try to restart recovery mode when that error occurs, and/or unplug and replug the USB-C cable and see if the operation continues upon detect of that operation.