Ubuntu blank screened upon restart after successfully installing cuda

Hello,

I have been trying to install CUDA toolkit 11.1.1 on my Ubuntu so I can then use the LTS PyTorch 1.8.2.

Following are the hardward and software specifications of my system:

Motherboard: ASUS TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) Rev X.0x
CPU: AMD Ryzen 7 5800X 8-Core Processor
GPU: NVIDIA GA106 [GeForce RTX 3060 Lite Hash Rate]
OS: x86_64 Ubuntu 20.04.1 LTS (Focal Fossa)
Driver: nvidia-driver-470 (proprietary) v470.103.01
Kernel: 5.4.0-42-generic, GCC: 9.3.0, GLIBC: 2.31

I believe the specs have met all the requirements listed in installation guide and release notes

So I followed through with the download instructions and successfully installed cuda.

Upon restart, as soon as launching into Ubuntu, the monitor, which is directly hdmi-ed into the 3060, black screened, with no more display coming through. After relaunching into Ubuntu but in recovery mode this time, “nvidia-smi” in the root bash wielded “no devices were found” and “nvcc -V” wielded cuda not installed and suggested a sudo apt install of cuda 10.1, which I believe is not compatible with Ubuntu 20.04.

I have now reinstalled Ubuntu, and without installing cuda, “nvidia-smi” is able to see gpu and works just fine.
How do I correctly install cuda without running into previous issues?

notes:
*secure boot is turned off in the system bios
*there is a fresh Windows dual booted on my device

Solved.

Installing full cuda mounts an incompatible driver.
Install cuda toolkit alone and everything works fine.

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.