USB 3.0, PCIe & SATA Lane Mapping Configurations 6,usb3.0 only has the speed of usb2.0

background: custorm carrier board, Jetpack4.3,select USB 3.0, PCIe & SATA Lane Mapping Configurations 6
question:Bus 001 Device 006: ID 2bdf:0001 is a super-speed USB device, but it enumerated as HS. Here is my device tree configuration, which configuration of my device tree is wrong? Please help me. Thank you.
extracted.dts (490.1 KB)
log.txt (98.2 KB)
image
image

opt@opt-desktop:~$ lsusb -t
/: Bus 02.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=tegra-xusb/3p, 5000M
|__ Port 1: Dev 2, If 0, Class=Hub, Driver=hub/4p, 5000M
|__ Port 4: Dev 3, If 0, Class=Hub, Driver=hub/4p, 5000M
|__ Port 2: Dev 4, If 0, Class=Miscellaneous Device, Driver=, 5000M
|__ Port 2: Dev 4, If 1, Class=Miscellaneous Device, Driver=, 5000M
|__ Port 2: Dev 4, If 2, Class=Miscellaneous Device, Driver=, 5000M
/: Bus 01.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=tegra-xusb/4p, 480M
|__ Port 2: Dev 2, If 0, Class=Hub, Driver=hub/4p, 480M
|__ Port 4: Dev 4, If 0, Class=Hub, Driver=hub/4p, 480M
|__ Port 1: Dev 5, If 1, Class=Human Interface Device, Driver=usbhid, 1.5M
|__ Port 1: Dev 5, If 0, Class=Human Interface Device, Driver=usbhid, 1.5M
|__ Port 3: Dev 3, If 0, Class=Human Interface Device, Driver=usbhid, 1.5M
|__ Port 3: Dev 6, If 0, Class=Miscellaneous Device, Driver=, 480M
|__ Port 3: Dev 6, If 1, Class=Miscellaneous Device, Driver=, 480M
|__ Port 3: Dev 6, If 2, Class=Miscellaneous Device, Driver=, 480M

opt@opt-desktop:~$ lsusb
Bus 002 Device 004: ID 2bdf:0001
Bus 002 Device 003: ID 05e3:0616 Genesys Logic, Inc. hub
Bus 002 Device 002: ID 05e3:0616 Genesys Logic, Inc. hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 006: ID 2bdf:0001
Bus 001 Device 005: ID 03f0:2a4a Hewlett-Packard
Bus 001 Device 004: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. 4-port hub
Bus 001 Device 003: ID 03f0:094a Hewlett-Packard Optical Mouse [672662-001]
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. 4-port hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

opt@opt-desktop:~$ dmesg | grep pcie
[ 0.471553] iommu: Adding device 10003000.pcie-controller to group 50
[ 0.471567] arm-smmu: forcing sodev map for 10003000.pcie-controller
[ 1.111237] tegra-pcie 10003000.pcie-controller: 2x1, 1x1, 1x1 configuration
[ 1.112880] tegra-pcie 10003000.pcie-controller: PCIE: Enable power rails
[ 1.113310] tegra-pcie 10003000.pcie-controller: probing port 0, using 2 lanes
[ 1.116948] tegra-pcie 10003000.pcie-controller: probing port 1, using 1 lanes
[ 1.550287] tegra-pcie 10003000.pcie-controller: link 1 down, retrying
[ 1.964028] tegra-pcie 10003000.pcie-controller: link 1 down, retrying
[ 2.370012] tegra-pcie 10003000.pcie-controller: link 1 down, retrying
[ 2.371992] tegra-pcie 10003000.pcie-controller: link 1 down, ignoring
[ 2.478287] tegra-pcie 10003000.pcie-controller: PCI host bridge to bus 0000:00
[ 2.488332] pcieport 0000:00:01.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt
[ 2.488342] pcie_pme 0000:00:01.0:pcie001: service driver pcie_pme loaded
[ 2.488434] aer 0000:00:01.0:pcie002: service driver aer loaded

opt@opt-desktop:~$ ls -lh /proc/device-tree/chosen/plugin-manager/odm-data/
total 0
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 android-build
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 disable-pmic-wdt
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 disable-sdmmc-hwcq
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 disable-tegra-wdt
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-debug-console
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-denver-wdt
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-pcie-on-uphy-lane1
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-pcie-on-uphy-lane2
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-pcie-on-uphy-lane4
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-sata-on-uphy-lane5
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-xusb-on-uphy-lane0
-r–r–r-- 1 root root 9 4月 12 08:36 name
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 no-battery
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 normal-flashed

It seems your odmdata is not correct.

-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-pcie-on-uphy-lane1
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-pcie-on-uphy-lane2
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-pcie-on-uphy-lane4
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-sata-on-uphy-lane5
-r–r–r-- 1 root root 4 4月 12 08:36 enable-xusb-on-uphy-lane0

You still enable pcie on lane 1.