nVidia 331.17 Screen Rotation Bug

Hi there, i have noticed a weird form of regression in the latest nVidia driver (331.17)
I have 3 monitors connected to my 670GTX card. Here is a quick view over how it is set up.

Left monitor,
is in portrait mode and picture is rotated right 270c

Center monitor,
is landscape mode and picture is normal.

Right monitor,
is landscape mode and picture is normal.

During loginscreen and after the rotation of the image is weird. It’s like landscape though the image is in a garbled state. To fix this i have to go to display settings in (KDE) and disable rotation on that display and enable it again.

Odd thing though is that during the rotation bug all screenshots are normal.

Screenshot:


Actual:
Xorg.0.log (35.9 KB)
nvidia-bug-report.log.gz (187 KB)
xorg.conf.log (1.77 KB)

Seems like attachments don’t work correctly so here are some links instead:
xorg.conf
Xorg.0.log
nvidia-bug-report.log

Updated to 331.20 and issue is there too.

shameless bumb.

Have you tried a different DE like GNOME, etc. to see if it might be KDE-related?

This happens on KDM before logging in, so it’s probably really not KDE.

Same for me, KDE, Openbox, TWM, XFCE, what you wish…

For me it is even worse - both screens are rotated, first left and second right. When starting X (with any WM, or just KDM), both are rotated and scaled to fit the screen (exactly as on Commander’s screenshot).

It comes back to normal state when, after starting X, I switch to some other tty, then back to graphical tty, and everything is OK.

Xorg log: http://pastebin.com/penbKhvR

nvidia-bug-report.sh Version: 17109032

Date: nie, 17 lis 2013, 15:04:46 CET
uname: Linux stacja 3.12.0-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Wed Nov 6 09:06:27 CET 2013 x86_64 GNU/Linux
command line flags:

Hi,

This bug should be fixed in the next release.

Thanks,