Failed to get virtual display

Please provide the following info (tick the boxes after creating this topic):
Software Version
DRIVE OS 6.0.8.1
DRIVE OS 6.0.6
DRIVE OS 6.0.5
DRIVE OS 6.0.4 (rev. 1)
DRIVE OS 6.0.4 SDK
other

Target Operating System
[*] Linux
QNX
other

Hardware Platform
DRIVE AGX Orin Developer Kit (940-63710-0010-300)
DRIVE AGX Orin Developer Kit (940-63710-0010-200)
DRIVE AGX Orin Developer Kit (940-63710-0010-100)
DRIVE AGX Orin Developer Kit (940-63710-0010-D00)
DRIVE AGX Orin Developer Kit (940-63710-0010-C00)
[*] DRIVE AGX Orin Developer Kit (not sure its number)
other

SDK Manager Version
1.9.3.10904
[*] other

Host Machine Version
[*] native Ubuntu Linux 20.04 Host installed with SDK Manager
native Ubuntu Linux 20.04 Host installed with DRIVE OS Docker Containers
native Ubuntu Linux 18.04 Host installed with DRIVE OS Docker Containers
other

I am trying to connect a monitor to the display port of Drive AGX Orin and and I am currently facing some issues. First of all i am not booting into the system for the first time. I have setup a ssh connection into the drive and i am developing my application in that. In previous asked questions like this . I have tried changing the monitors it did not work. Apart from that, i tried the following the steps to finalize the setup. As i was not logging into the drive for the first via minicom mode too it does not showed me any EULA prompt or something. I even tried running some commands to debug this issue:

nvidia@tegra-ubuntu:~$ grep '(EE)\|(WW)' /var/log/Xorg.0.log
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    30.625] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/misc" does not exist.
[    30.625] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
[    30.625] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
[    30.625] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
[    30.625] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/Type1" does not exist.
[    30.625] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
[    30.625] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
[    30.628] (WW) "dri" will not be loaded unless you've specified it to be loaded elsewhere.
[    30.649] (WW) Falling back to old probe method for NVIDIA
[    30.654] (WW) VGA arbiter: cannot open kernel arbiter, no multi-card support
[    30.686] (EE) NVIDIA(GPU-0): Failed to get virtual display support info.
[    31.008] (WW) NVIDIA: No DRM device: No direct render devices found.
[    31.013] (WW) NVIDIA(0): Unable to get display device for DPI computation.
[    31.013] (WW) NVIDIA(GPU-0): Failed to enter interactive mode. 
[    31.022] (EE) NVIDIA(0): Failed to allocate NVIDIA Error Handler

and

nvidia@tegra-ubuntu:~$ xrandr
Can't open display 

Dear @gautam.kumar.jain1,
After flashing the board with docker, immediately when you connect to Tegra via serial console, EULA prompt is expected to come. Did you check that already?
If headless mode is ok for you, you may check Headless Mode setup failed - #2 by SivaRamaKrishnaNV

sorry, I did not flashed the board with docker, i used sdk manager to flash the board. And I did that around 1 month back and logged into the terminal via ssh or minicom several times and has never seen the EULA.

I see you have selected 6.0.8.1, We have docker based flashing for this and not sdkmanager.

Just for confirmation again, could you check reflashing 6.0.8.1 on the target and see if you notice EULA and few other setting options in first minicom connection to target.

Dear @SivaRamaKrishnaNV ,

As mentioned in the issue you shared . I see the same message on the monitor too like No DP signal from your device. and sorry i ticked the wrong drive os version.

 cat /etc/nvidia/version-ubuntu-rootfs.txt
6.0.6.0-32441545

Dear @SivaRamaKrishnaNV ,

I even tried reinstalling the gdm service with the followind command it did not work.

sudo apt-get remove gdm3
sudo apt-get install gdm3
sudo systemctl start gdm3
sudo dpkg-reconfigure gdm3

All ran without any issues and i rebooted the system but still the same issue.

nvidia@tegra-ubuntu:~$ grep '(EE)\|(WW)' /var/log/Xorg.0.log
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    31.615] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/misc" does not exist.
[    31.615] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
[    31.615] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
[    31.615] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
[    31.615] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/Type1" does not exist.
[    31.615] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
[    31.615] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
[    31.618] (WW) "dri" will not be loaded unless you've specified it to be loaded elsewhere.
[    31.639] (WW) Falling back to old probe method for NVIDIA
[    31.644] (WW) VGA arbiter: cannot open kernel arbiter, no multi-card support
[    31.675] (EE) NVIDIA(GPU-0): Failed to get virtual display support info.
[    31.997] (WW) NVIDIA: No DRM device: No direct render devices found.
[    32.001] (WW) NVIDIA(0): Unable to get display device for DPI computation.
[    32.001] (WW) NVIDIA(GPU-0): Failed to enter interactive mode. 
[    32.011] (EE) NVIDIA(0): Failed to allocate NVIDIA Error Handler.
nvidia@tegra-ubuntu:~$ xrandr
Can't open display

Dear @gautam.kumar.jain1,
As mentioned, please check reflashing target and see if EULA comes when connected via serial console.

Dear @SivaRamaKrishnaNV ,

I can not reflash the drive again all my setup will be gone. I can not risk that. if there is away I can somehow confirm the EULA. As i dont remember if I have done that in the past or not and Moreover just for the confirmation I corrected the drive os version.

Thank you

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.