Jetson Nano not booting, showing only nvidia logo on screen, Serial logs says MMC: no card present

I am trying to boot jetson nano development kit. After flashing memory card during boot time it shows Nvidia logo on screen connected over HDMI and does not do any thing. When I connected serial cable to check logs it show below output which i think is the problem. I have also attached full logs below that.

Brief message from serial console logs:
MMC: no card present
** Bad device mmc 1 **

Steps followed:
Burned memory card using getting started link and used balena etcher on Ubuntu 18.04 host.
Balena etcher validated image after burning on memory card and showed success validation message.
Used barrel power supply adapter with 5V 4A. Jumper J48 shorted.
I have tried changing memory cards / readers but same error comes for all cases. I have also tried to burn memory card from different ubuntu 18.04 machine but same issue happens.

Detailed serial console logs:
Welcome to minicom 2.7.1

OPTIONS: I18n
Compiled on Aug 13 2017, 15:25:34.
Port /dev/ttyUSB0, 12:08:08

Press CTRL-A Z for help on special keys

[0000.126] [TegraBoot] (version 00.00.2018.01-l4t-33e7fa82)
[0000.131] Processing in cold boot mode Bootloader 2
[0000.135] A02 Bootrom Patch rev = 1023
[0000.139] Power-up reason: pmc por
[0000.142] No Battery Present
[0000.145] pmic max77620 reset reason
[0000.148] pmic max77620 NVERC : 0x40
[0000.152] RamCode = 0
[0000.154] Platform has DDR4 type RAM
[0000.157] max77620 disabling SD1 Remote Sense
[0000.161] Setting DDR voltage to 1125mv
[0000.165] Serial Number of Pmic Max77663: 0x833c5
[0000.173] Entering ramdump check
[0000.176] Get RamDumpCarveOut = 0x0
[0000.179] RamDumpCarveOut=0x0, RamDumperFlag=0xe59ff3f8
[0000.184] Last reboot was clean, booting normally!
[0000.189] Sdram initialization is successful
[0000.193] SecureOs Carveout Base=0x00000000ff800000 Size=0x00800000
[0000.199] Lp0 Carveout Base=0x00000000ff780000 Size=0x00001000
[0000.205] BpmpFw Carveout Base=0x00000000ff700000 Size=0x00080000
[0000.211] GSC1 Carveout Base=0x00000000ff600000 Size=0x00100000
[0000.217] GSC2 Carveout Base=0x00000000ff500000 Size=0x00100000
[0000.223] GSC4 Carveout Base=0x00000000ff400000 Size=0x00100000
[0000.228] GSC5 Carveout Base=0x00000000ff300000 Size=0x00100000
[0000.234] GSC3 Carveout Base=0x000000017f300000 Size=0x00d00000
[0000.250] RamDump Carveout Base=0x00000000ff280000 Size=0x00080000
[0000.256] Platform-DebugCarveout: 0
[0000.260] Nck Carveout Base=0x00000000ff080000 Size=0x00200000
[0000.265] Non secure mode, and RB not enabled.
[0000.272] Invalid GPT Partition
[0000.287] Using BFS PT to query partitions
[0000.291] failed to load NvTbootTbootCpu from (2:0)
[0000.296] re-load NvTbootTbootCpu from (4:0)
[0000.413] Csd NumOfBlocks=31116288
[0000.472] Using GPT Primary to query partitions
[0000.483] Loading Tboot-CPU binary
[0000.860] Verifying TBC in OdmNonSecureSBK mode
[0000.870] Bootloader load address is 0xa0000000, entry address is 0xa0000258
[0000.877] Bootloader downloaded successfully.
[0000.881] Downloaded Tboot-CPU binary to 0xa0000258
[0000.886] MAX77620_GPIO5 configured
[0000.890] CPU power rail is up
[0000.892] CPU clock enabled
[0000.896] Performing RAM repair
[0000.899] Updating A64 Warmreset Address to 0xa00002e9
[0000.904] Loading NvTbootBootloaderDTB
[0002.216] Verifying NvTbootBootloaderDTB in OdmNonSecureSBK mode
[0002.282] Bootloader DTB Load Address: 0x83000000
[0002.286] Loading NvTbootKernelDTB
[0003.598] Verifying NvTbootKernelDTB in OdmNonSecureSBK mode
[0003.663] Kernel DTB Load Address: 0x83100000
[0003.674] Loading cboot binary
[0005.355] Verifying EBT in OdmNonSecureSBK mode
[0005.397] Bootloader load address is 0x92c00000, entry address is 0x92c00258
[0005.404] Bootloader downloaded successfully.
[0005.599] Using BFS PT to query partitions
[0005.603] Next binary entry address: 0x92c00258
[0005.607] BoardId: 3448
[0005.612] Overriding pmu board id with proc board id
[0005.616] Display board id is not available
[0007.116] Verifying SC7EntryFw in OdmNonSecureSBK mode
[0007.168] /bpmp deleted
[0007.170] SC7EntryFw header found loaded at 0xff700000
[0007.360] OVR2 PMIC
[0007.362] Bpmp FW successfully loaded
[0007.381] WB0 init successfully at 0xff780000
[0007.385] Set NvDecSticky Bits
[0007.388] GSC2 address ff53fffc value c0edbbcc
[0007.395] GSC MC Settings done
[0007.403] TOS Image length 53680
[0007.406] Monitor size 53680
[0007.409] OS size 0
[0007.570] Secure Os AES-CMAC Verification Success!
[0007.575] TOS image cipher info: plaintext
[0007.578] Loading and Validation of Secure OS Successful
[0007.594] SC7 Entry Firmware - 0xff700000, 0x4000
[0007.599] NvTbootPackSdramParams: start.
[0007.604] NvTbootPackSdramParams: done.
[0007.608] Tegraboot started after 53276 us
[0007.612] Basic modules init took 5702909 us
[0007.616] NvTbootQspiFlashIoctl: Opcode = 1 not supported
[0007.621] Sec Bootdevice Read Time = 12 ms, Read Size = 65 KB
[0007.627] Sec Bootdevice Write Time = 0 ms, Write Size = 0 KB
[0007.632] Storage Device Read Time = 6754 ms, Read Size = 2306 KB
[0007.638] Storage Device Write Time = 0 ms, Write Size = 0 KB
[0007.644] Next stage binary read took 1530673 us
[0007.648] Carveout took -1542353 us
[0007.651] CPU initialization took 2046437 us
[0007.655] Total time taken by TegraBoot 7737666 us

[0007.660] Starting CPU & Halting co-processor

64NOTICE: BL31: v1.3(release):fe06da916
NOTICE: BL31: Built : 18:04:17, Apr 8 2020
ERROR: Error initializing runtime service trusty_fast
[0007.782] RamCode = 0
[0007.787] LPDDR4 Training: Read DT: Number of tables = 2
[0007.792] EMC Training (SRC-freq: 204000; DST-freq: 1600000)
[0007.805] EMC Training Successful
[0007.808] 408000 not found in DVFS table
[0007.814] RamCode = 0
[0007.818] DT Write: emc-table@204000 succeeded
[0007.823] DT Write: emc-table@1600000 succeeded
[0007.828] LPDDR4 Training: Write DT: Number of tables = 2
[0008.025]
[0008.026] Debug Init done
[0008.028] Marked DTB cacheable
[0008.031] Bootloader DTB loaded at 0x83000000
[0008.036] Marked DTB cacheable
[0008.039] Kernel DTB loaded at 0x83100000
[0008.043] DeviceTree Init done
[0008.058] Pinmux applied successfully
[0008.063] gicd_base: 0x50041000
[0008.066] gicc_base: 0x50042000
[0008.069] Interrupts Init done
[0008.073] Using base:0x60005090 & irq:208 for tick-timer
[0008.079] Using base:0x60005098 for delay-timer
[0008.083] platform_init_timer: DONE
[0008.087] Timer(tick) Init done
[0008.090] osc freq = 38400 khz
[0008.094]
[0008.096] Welcome to L4T Cboot
[0008.099]
[0008.100] Cboot Version: 00.00.2018.01-t210-40c3ff9c
[0008.105] calling constructors
[0008.108] initializing heap
[0008.110] initializing threads
[0008.113] initializing timers
[0008.116] creating bootstrap completion thread
[0008.120] top of bootstrap2()
[0008.123] CPU: ARM Cortex A57
[0008.126] CPU: MIDR: 0x411FD071, MPIDR: 0x80000000
[0008.131] initializing platform
[0008.139] Manufacturer: MF = 0xc2, ID MSB = 0x25
[0008.143] ID LSB = 0x36, ID-CFI len = 194 bytes
[0008.148] Macronix QSPI chip present
[0008.151] SPI device register
[0008.154] init boot device
[0008.157] allocating memory for boot device(SPI)
[0008.161] registering boot device
[0008.170] sdmmc node status = okay
[0008.174] sdcard instance = 0
[0008.177] sdcard gpio handle 0x56
[0008.180] sdcard gpio pin 0xc9
[0008.183] sdcard gpio flags 0x0
[0008.186] vmmc-supply 0x99
[0008.188] Instance: 0
[0008.191] Allocating memory for context
[0008.194] enabling clock
[0008.197] sd card init
[0008.199] Check card present and stable
[0008.203] Send command 0
[0008.227] Send command 3
[0008.232] Set RCA for the card
[0008.234] Query card specific data by command 9
[0008.241] Parse CSD data
[0008.243] Send command 7
[0008.254] Calling sd device register
[0008.257] Init sdcard
[0008.259] Allocating memory for boot device
[0008.263] Registering user device
[0008.277] Enable APE clock
[0008.279] Un-powergate APE partition
[0008.283] of_register: registering tegra_udc to of_hal
[0008.288] of_register: registering inv20628-driver to of_hal
[0008.293] of_register: registering ads1015-driver to of_hal
[0008.299] of_register: registering lp8557-bl-driver to of_hal
[0008.305] of_register: registering bq2419x_charger to of_hal
[0008.310] of_register: registering bq27441_fuel_gauge to of_hal
[0008.322] gpio framework initialized
[0008.325] of_register: registering tca9539_gpio to of_hal
[0008.331] of_register: registering tca9539_gpio to of_hal
[0008.336] of_register: registering i2c_bus_driver to of_hal
[0008.342] of_register: registering i2c_bus_driver to of_hal
[0008.347] of_register: registering i2c_bus_driver to of_hal
[0008.353] pmic framework initialized
[0008.356] of_register: registering max77620_pmic to of_hal
[0008.362] regulator framework initialized
[0008.366] of_register: registering tps65132_bl_driver to of_hal
[0008.372] initializing target
[0008.377] gpio_driver_register: register ‘tegra_gpio_driver’ driver
[0008.386] board ID = D78, board SKU = 0
[0008.389] Skipping Z3!
[0008.394] fixed regulator driver initialized
[0008.411] initializing OF layer
[0008.414] NCK carveout not present
[0008.418] Skipping dts_overrides
[0008.422] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0008.439] I2C Bus Init done
[0008.441] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0008.452] I2C Bus Init done
[0008.454] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0008.465] I2C Bus Init done
[0008.467] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0008.478] I2C Bus Init done
[0008.480] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0008.491] I2C Bus Init done
[0008.493] of_children_init: Ops found for compatible string maxim,max77620
[0008.504] max77620_init using irq 118
[0008.509] register ‘maxim,max77620’ pmic
[0008.513] gpio_driver_register: register ‘max77620-gpio’ driver
[0008.519] of_children_init: Ops found for compatible string nvidia,tegra210-i2c
[0008.530] I2C Bus Init done
[0008.533] NCK carveout not present
[0008.543] Find /i2c@7000c000’s alias i2c0
[0008.547] get eeprom at 1-a0, size 256, type 0
[0008.556] Find /i2c@7000c500’s alias i2c2
[0008.560] get eeprom at 3-a0, size 256, type 0
[0008.564] get eeprom at 3-ae, size 256, type 0
[0008.569] pm_ids_update: Updating 1,a0, size 256, type 0
[0008.574] I2C slave not started
[0008.577] I2C write failed
[0008.580] Writing offset failed
[0008.583] eeprom_init: EEPROM read failed
[0008.587] pm_ids_update: eeprom init failed
[0008.591] pm_ids_update: Updating 3,a0, size 256, type 0
[0008.621] pm_ids_update: The pm board id is 3448-0000-200
[0008.627] Adding plugin-manager/ids/3448-0000-200=/i2c@7000c500:module@0x50
[0008.635] pm_ids_update: pm id update successful
[0008.640] pm_ids_update: Updating 3,ae, size 256, type 0
[0008.670] pm_ids_update: The pm board id is 3449-0000-200
[0008.676] Adding plugin-manager/ids/3449-0000-200=/i2c@7000c500:module@0x57
[0008.684] pm_ids_update: pm id update successful
[0008.715] eeprom_get_mac: EEPROM invalid MAC address (all 0xff)
[0008.721] shim_eeprom_update_mac:267: Failed to update 0 MAC address in DTB
[0008.729] eeprom_get_mac: EEPROM invalid MAC address (all 0xff)
[0008.735] shim_eeprom_update_mac:267: Failed to update 1 MAC address in DTB
[0008.744] updating /chosen/nvidia,ethernet-mac node 00:04:4b:e6:43:1e
[0008.750] Plugin Manager: Parse ODM data 0x00084000
[0008.760] shim_cmdline_install: /chosen/bootargs: root=/dev/mmcblk0p1 rw rootwait rootfstype=ext4 console=ttyS0,115200n8 console=tty0 fbcon=map:0 net.ifnames=0
[0008.782] Find /i2c@7000c000’s alias i2c0
[0008.786] get eeprom at 1-a0, size 256, type 0
[0008.795] Find /i2c@7000c500’s alias i2c2
[0008.799] get eeprom at 3-a0, size 256, type 0
[0008.803] get eeprom at 3-ae, size 256, type 0
[0008.807] pm_ids_update: Updating 1,a0, size 256, type 0
[0008.813] I2C slave not started
[0008.816] I2C write failed
[0008.818] Writing offset failed
[0008.821] eeprom_init: EEPROM read failed
[0008.825] pm_ids_update: eeprom init failed
[0008.829] pm_ids_update: Updating 3,a0, size 256, type 0
[0008.859] pm_ids_update: The pm board id is 3448-0000-200
[0008.866] Adding plugin-manager/ids/3448-0000-200=/i2c@7000c500:module@0x50
[0008.873] pm_ids_update: pm id update successful
[0008.877] pm_ids_update: Updating 3,ae, size 256, type 0
[0008.908] pm_ids_update: The pm board id is 3449-0000-200
[0008.914] Adding plugin-manager/ids/3449-0000-200=/i2c@7000c500:module@0x57
[0008.921] pm_ids_update: pm id update successful
[0008.952] Add serial number:1422419086992 as DT property
[0008.960] Applying platform configs
[0008.966] platform-init is not present. Skipping
[0008.971] calling apps_init()
[0008.980] Error in command_complete 18001 int_status
[0009.003] Found 14 GPT partitions in “sd0”
[0009.007] Proceeding to Cold Boot
[0009.010] starting app android_boot_app
[0009.014] Device state: unlocked
[0009.017] display console init
[0009.026] could not find regulator
[0009.029] hdmi cable connected
[0009.045] edid read success
[0009.059] DT entry for leds-pwm not found
[0009.064] edid read success
[0009.066] width = 640, height = 480, frequency = 25174825
[0009.072] width = 640, height = 480, frequency = 25174825
[0009.077] width = 1366, height = 768, frequency = 85500000
[0009.082] width = 0, height = 0, frequency = 0
[0009.087] width = 1280, height = 720, frequency = 74175824
[0009.092] width = 1280, height = 720, frequency = 74175824
[0009.098] width = 640, height = 480, frequency = 25174825
[0009.103] width = 720, height = 576, frequency = 26973026
[0009.109] width = 720, height = 480, frequency = 26973026
[0009.114] Best mode Width = 1280, Height = 720, freq = 74175824
[0009.122] tmds-config node not found
[0009.126] pmc_set_io_pad_voltage: Error -2 retrieving platform-io-pad-voltagepropsetting ‘avdd-io-hdmi-dp’ regulator to 1050000 micro volts
[0009.140] setting ‘vdd-1v8’ regulator to 1800000 micro volts
[0009.148] could not find regulator
[0009.151] could not find regulator
[0009.155] could not find regulator
[0009.183] using default cmu settings
[0009.186] dc_hdmi_enable, starting HDMI initialisation
[0009.193] dc_hdmi_enable, HDMI initialisation complete
[0009.198] list and configure display window
[0009.204] display console init completed
[0009.213] subnode volume_up is not found !
[0009.217] subnode back is not found !
[0009.220] subnode volume_down is not found !
[0009.224] subnode menu is not found !
[0009.228] Gpio keyboard init success
[0009.274] found decompressor handler: lz4-legacy
[0009.289] decompressing blob (type 1)…
[0009.323] load_bmp_blob: panelresolution=720 type=1
[0009.376] decompressor handler not found
[0009.380] load_firmware_blob: Firmware blob loaded, entries=2
[0009.386] -------> se_aes_verify_sbk_clear: 747
[0009.390] se_aes_verify_sbk_clear: Error
[0009.394] bl_battery_charging: connected to external power supply
[0009.402] xusb is supported
[0009.408] error while finding nvidia,portmap
[0009.912] xusb blob version 0 size 124416
[0009.916] firmware size 124416
[0009.921] Firmware timestamp: 0x5da88fc3, Version: 50.25 release
[0009.936] xhci0: 64 bytes context size, 32-bit DMA
[0009.976] usbus0: 5.0Gbps Super Speed USB v3.0
[0009.996] uhub0: <Nvidia XHCI root HUB, class 9/0, rev 3.00/1.00, addr 1> on usbus0
[0010.646] uhub0: 9 ports with 9 removable, self powered
[0011.646] failed to get HID devices
[0011.649] failed to init xhci or no usb device attached
[0011.660] device_query_partition_size: failed to open partition sd0:MSC !
[0011.667] MSC Partition not found
[0011.673] device_query_partition_size: failed to open partition sd0:USP !
[0011.680] USP partition read failed!
[0011.683] blob_init: blob-partition USP header read failed
[0011.689] android_boot Unable to update recovery partition
[0011.694] kfs_getpartname: name = LNX
[0011.698] Loading kernel from LNX
[0011.796] load kernel from storage
[0011.807] decompressor handler not found
[0011.864] Successfully loaded kernel and ramdisk images
[0011.871] load_bmp_blob: panelresolution=720 type=1
[0012.090] display bmp image done
[0012.093] NCK carveout not present
[0012.096] Skipping dts_overrides
[0012.099] NCK carveout not present
[0012.110] Find /i2c@7000c000’s alias i2c0
[0012.113] get eeprom at 1-a0, size 256, type 0
[0012.122] Find /i2c@7000c500’s alias i2c2
[0012.126] get eeprom at 3-a0, size 256, type 0
[0012.131] get eeprom at 3-ae, size 256, type 0
[0012.135] pm_ids_update: Updating 1,a0, size 256, type 0
[0012.140] I2C slave not started
[0012.143] I2C write failed
[0012.146] Writing offset failed
[0012.149] eeprom_init: EEPROM read failed
[0012.153] pm_ids_update: eeprom init failed
[0012.157] pm_ids_update: Updating 3,a0, size 256, type 0
[0012.187] pm_ids_update: The pm board id is 3448-0000-200
[0012.194] Adding plugin-manager/ids/3448-0000-200=/i2c@7000c500:module@0x50
[0012.202] pm_ids_update: pm id update successful
[0012.206] pm_ids_update: Updating 3,ae, size 256, type 0
[0012.236] pm_ids_update: The pm board id is 3449-0000-200
[0012.243] Adding plugin-manager/ids/3449-0000-200=/i2c@7000c500:module@0x57
[0012.251] pm_ids_update: pm id update successful
[0012.281] eeprom_get_mac: EEPROM invalid MAC address (all 0xff)
[0012.287] shim_eeprom_update_mac:267: Failed to update 0 MAC address in DTB
[0012.295] eeprom_get_mac: EEPROM invalid MAC address (all 0xff)
[0012.301] shim_eeprom_update_mac:267: Failed to update 1 MAC address in DTB
[0012.310] updating /chosen/nvidia,ethernet-mac node 00:04:4b:e6:43:1e
[0012.316] Plugin Manager: Parse ODM data 0x00084000
[0012.327] shim_cmdline_install: /chosen/bootargs: root=/dev/mmcblk0p1 rw rootwait rootfstype=ext4 console=ttyS0,115200n8 console=tty0 fbcon=map:0 net.ifnames=0
[0012.342] Add serial number:1422419086992 as DT property
[0012.351] “bpmp” doesn’t exist, creating
[0012.356] Updated bpmp info to DTB
[0012.361] Updated initrd info to DTB
[0012.365] “proc-board” doesn’t exist, creating
[0012.370] Updated board info to DTB
[0012.373] “pmu-board” doesn’t exist, creating
[0012.379] Updated board info to DTB
[0012.382] “display-board” doesn’t exist, creating
[0012.388] Updated board info to DTB
[0012.391] “reset” doesn’t exist, creating
[0012.396] Updated reset info to DTB
[0012.399] Cmdline: tegraid=21.1.2.0.0 ddr_die=4096M@2048M section=512M memtype=0 vpr_resize usb_port_owner_info=0 lane_owner_info=0 emc_max_dvfs=0 touch_id=0@63 video=tegrafb no_con
[0012.438] DTB cmdline: root=/dev/mmcblk0p1 rw rootwait rootfstype=ext4 console=ttyS0,115200n8 console=tty0 fbcon=map:0 net.ifnames=0
[0012.451] boot image cmdline: root=/dev/mmcblk0p1 rw rootwait rootfstype=ext4 console=ttyS0,115200n8 console=tty0 fbcon=map:0 net.ifnames=0
[0012.464] Updated bootarg info to DTB
[0012.467] Adding uuid 0000000164449581240000000b060180 to DT
[0012.473] Adding eks info 0 to DT
[0012.479] WARNING: Failed to pass NS DRAM ranges to TOS, err: -7
[0012.485] Updated memory info to DTB
[0012.490] Updated system-lp0-disable info to DTB
[0012.499] set vdd_core voltage to 1125 mv
[0012.503] setting ‘vdd-core’ regulator to 1125000 micro volts
[0012.526] Found secure-pmc; disable BPMP

U-Boot 2016.07-g45dfa3dff4 (Apr 08 2020 - 18:04:08 -0700)

TEGRA210
Model: NVIDIA P3450-Porg
Board: NVIDIA P3450-PORG
DRAM: 4 GiB
MMC: Tegra SD/MMC: 0, Tegra SD/MMC: 1
SF: Detected MX25U3235F with page size 256 Bytes, erase size 4 KiB, total 4 MiB
*** Warning - bad CRC, using default environment

In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: No ethernet found.
MMC: no card present
** Bad device mmc 1 **
Hit any key to stop autoboot: 0
MMC: no card present
Card did not respond to voltage select!
starting USB…
USB0: tegrausb: Invalid dr_mode 2 for host mode
probe failed, error -1
USB error: all controllers failed lowlevel init
BOOTP broadcast 1
BOOTP broadcast 2
BOOTP broadcast 3
BOOTP broadcast 4
BOOTP broadcast 5
BOOTP broadcast 6
BOOTP broadcast 7
BOOTP broadcast 8
BOOTP broadcast 9
BOOTP broadcast 10
BOOTP broadcast 11
BOOTP broadcast 12
BOOTP broadcast 13
BOOTP broadcast 14
BOOTP broadcast 15
BOOTP broadcast 16
BOOTP broadcast 17

Retry time exceeded; starting again
missing environment variable: pxeuuid
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/01-00-04-4b-e6-43-1e
*** ERROR: serverip' not set missing environment variable: bootfile Retrieving file: pxelinux.cfg/00000000 *** ERROR: serverip’ not set
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/0000000
*** ERROR: serverip' not set missing environment variable: bootfile Retrieving file: pxelinux.cfg/000000 *** ERROR: serverip’ not set
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/00000
*** ERROR: serverip' not set missing environment variable: bootfile Retrieving file: pxelinux.cfg/0000 *** ERROR: serverip’ not set
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/000
*** ERROR: serverip' not set missing environment variable: bootfile Retrieving file: pxelinux.cfg/00 *** ERROR: serverip’ not set
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/0
*** ERROR: serverip' not set missing environment variable: bootfile Retrieving file: pxelinux.cfg/default-arm-tegra210 *** ERROR: serverip’ not set
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/default-arm
*** ERROR: serverip' not set missing environment variable: bootfile Retrieving file: pxelinux.cfg/default *** ERROR: serverip’ not set
Config file not found
starting USB…
USB0: tegrausb: Invalid dr_mode 2 for host mode
probe failed, error -1
USB error: all controllers failed lowlevel init
BOOTP broadcast 1
BOOTP broadcast 2
BOOTP broadcast 3
BOOTP broadcast 4
BOOTP broadcast 5
BOOTP broadcast 6
BOOTP broadcast 7
BOOTP broadcast 8
BOOTP broadcast 9
BOOTP broadcast 10
BOOTP broadcast 11
BOOTP broadcast 12
BOOTP broadcast 13
BOOTP broadcast 14
BOOTP broadcast 15
BOOTP broadcast 16
BOOTP broadcast 17

Retry time exceeded; starting again
BOOTP broadcast 1
BOOTP broadcast 2
BOOTP broadcast 3
BOOTP broadcast 4
BOOTP broadcast 5
BOOTP broadcast 6
BOOTP broadcast 7
BOOTP broadcast 8
BOOTP broadcast 9
BOOTP broadcast 10
BOOTP broadcast 11
BOOTP broadcast 12
BOOTP broadcast 13
BOOTP broadcast 14
BOOTP broadcast 15
BOOTP broadcast 16
BOOTP broadcast 17

Retry time exceeded; starting again
Tegra210 (P3450-Porg) #

Because there is no local disk it is trying to boot from the network, but you did not set up to boot from network (very few people do). If this is a dev kit, do you have another SD card you can try? If not a dev kit, then perhaps the internal eMMC is bad.

1 Like

Thanks for reply. Yes it is dev kit and I have already tried with couple of memory cards but ended up with these logs only. Can I boot from network even if memory card slot does not work ?

Technically, with a lot of work, you could. However, problems leading up to failure to boot on SD would probably exist when booting from network as well. You could try, but I doubt you would find the results acceptable.

I have to think that something about your process for creating the SD card is at issue, or that if all of the tested SD cards are the same brand/model, then that particular brand/model might be at issue. It isn’t all that unusual for a number of SD card brands to work for data, but fail when used for boot. Someone from NVIDIA may have an idea of how to test if it is just the SD card, or if perhaps there is an actual need for RMA. Either way you will want to list which brands and sizes of SD card you tried.

1 Like

Thanks for suggestion, I have tried below memory cards.

  • SanDisk Ultra 16 GB class 10 Micro SD HC
  • SanDisk Ultra 32 GB class 10 Micro SD HC
    I am working to get other brand’s memory card, once I get it I will check with that.
    But as of now would you please suggest from logs if memory card slot is ok or not on board.
    For jetson nano, is u-boot is loaded from memory card ? If so memory card slot should not be an issue but memory card itself or the flashing process.

I could see the possibility that 16 GB would not be enough space, but probably would not cause complete failure. The 32 GB card would definitely be enough space, but is the same basic model as the other SanDisk SD card, so if that particular brand/model is a problem, then you wouldn’t know. On the other hand, SanDisk is usually a good brand for this, and I don’t have any reason to believe that brand would be a problem.

I am thinking most likely there is something going on with the flash procedure or flash content, although the “MMC: no card…” part could be actual hardware failure. Testing another brand of card would be a good next step, but it may be that someone else will need to help to verify if there is a hardware problem, e.g., bent pin in the SD card slot.

I have changed board and all worked fine now. Mostly that should be a problem with memory card socket.
Thanks for all reply and guiding in correct direction. Issue is now resolved with new hardware.