Qudro RTX 4000

When I try to launch Code or Create everything seem to work but at the end the apps do not open. I could use some help figuring out why this happens.
This is the beginning of running that .bat file:
2022-11-16 21:38:12 [2,823ms] [Error] [carb.graphics-direct3d.plugin] HRESULT: 0x887a0004
2022-11-16 21:38:12 [2,824ms] [Error] [carb.graphics-direct3d.plugin] D3D12CreateDevice failed for the selected physicalDevice.
2022-11-16 21:38:12 [2,824ms] [Warning] [gpu.foundation.plugin] An unsupported driver or hardware is found. createDevice() failed for GPU: 1. Skipping this device

|---------------------------------------------------------------------------------------------|
| Driver Version: 526.67 | Graphics API: D3D12
|=============================================================================================|
| GPU | Name | Active | LDA | GPU Memory | Vendor-ID | LUID |
| | | | | | Device-ID | UUID |
|---------------------------------------------------------------------------------------------|
| 0 | NVIDIA Quadro RTX 4000 | Yes: 0 | | 8009 MB | 10de | 116c2000… |
| | | | | | 1eb1 | 0 |
|---------------------------------------------------------------------------------------------|
| 1 | Intel(R) HD Graphics 4000 | | | 32 MB | 8086 | 1239e000… |
| | | | | | 162 | 0 |
|=============================================================================================|
| OS: Windows, Version: 10.0, Build: 19044
| Processor: Intel(R) Core™ i7-3770 CPU @ 3.40GHz | Cores: 4 | Logical: 8
|---------------------------------------------------------------------------------------------|
| Total Memory (MB): 32652 | Free Memory: 20281
| Total Page/Swap (MB): 65420 | Free Page/Swap: 51099
|---------------------------------------------------------------------------------------------|
T

I believe this is the same driver issue described here: Driver 526.47 Compatibility Issues with Omniverse Apps

I tried the fix from the link, it showed a newer (526.67) and an older (517.40). I tried the newer one, there is no longer an “unsupported driver…” line, but it crashed nonetheless.
Any thoughts - I do have the crash log file if needed?

Marco

Sorry. That’s the same driver you were using. Try the older one please. :) Logs are welcome though in case it turns out to be something else.

I tried 517.40. Same results. Here is the log file without the Thread backtrace (if you need the whole thing, I don’t know how to attach a file):

Crash detected in pid 27272 thread 22448
Crash metadata:
CarbSdkVersion = ‘129.1+release129.tc6901.7e9b5eab’
DumpId = ‘cd895808-4634-445b-8f4c-3613dcef8356’
ProductName = ‘OmniverseKit’
RetryCount = ‘0’
StartupTime = ‘1669050310’
UptimeSeconds = ‘19’
Version = ‘104.0+release.97174.080da01c.tc’
appName = ‘Create.Next’
appState = ‘startup’
appVersion = ‘2022.3.0-rc.20’
autoloadExts = ‘’
buildBranch = ‘release’
buildCi = ‘tc’
buildHash = ‘080da01c’
buildId = ‘12434254’
buildMajor = ‘104’
buildMinor = ‘0’
buildMr = ‘0’
buildNumber = ‘97174’
buildPatch = ‘0’
buildVersion = ‘104.0.0’
cpuId = ‘Intel64 Family 6 Model 58 Stepping 9’
cpuName = ‘Intel(R) Core™ i7-3770 CPU @ 3.40GHz’
cpuVendor = ‘GenuineIntel’
desktopOrigin = ‘(0, 0)’
desktopSize = ‘1920x1080’
displayCount = ‘1’
displayRes_0 = ‘1920x1080x32bit@32Hz’
environmentName = ‘default’
experience = ‘Create Next’
externalBuild = ‘1’
gpuDriver_0 = ‘517.40’
gpuDriver_1 = ‘0x0000’
gpuVRAM_0 = ‘8407482368’
gpuVRAM_1 = ‘33554432’
gpu_0 = ‘NVIDIA Quadro RTX 4000’
gpu_1 = ‘Intel(R) HD Graphics 4000’
kitRendererDriverVersion = ‘517.40’
memoryStats = ‘(avail/total) RAM: 22.1117/31.8874GB, Swap: 50.8458/63.8874GB, VM: 131016/131072GB’
osDistro = ‘2009’
osName = ‘Windows 10 Pro’
osVersion = ‘10.0.19044’
portableMode = ‘0’
primaryDisplayRes = ‘1920x1080x32bit@32Hz’
systemInfo = ’
|---------------------------------------------------------------------------------------------|
| Driver Version: 517.40 | Graphics API: D3D12
|=============================================================================================|
| GPU | Name | Active | LDA | GPU Memory | Vendor-ID | LUID |
| | | | | | Device-ID | UUID |
|---------------------------------------------------------------------------------------------|
| 0 | NVIDIA Quadro RTX 4000 | Yes: 0 | | 8018 MB | 10de | 127e9000… |
| | | | | | 1eb1 | 0 |
|---------------------------------------------------------------------------------------------|
| 1 | Intel(R) HD Graphics 4000 | | | 32 MB | 8086 | 13599000… |
| | | | | | 162 | 0 |
|=============================================================================================|
| OS: Windows, Version: 10.0 (21H2), Build: 19044
| Processor: Intel(R) Core™ i7-3770 CPU @ 3.40GHz | Cores: 4 | Logical: 8
|---------------------------------------------------------------------------------------------|
| Total Memory (MB): 32652 | Free Memory: 24455
| Total Page/Swap (MB): 65420 | Free Page/Swap: 54373
|---------------------------------------------------------------------------------------------|

telemetrySessionId = ‘2829882225436329981’

Thread 22448 backtrace follows:

Hello @zambetti1! Unfortunately, the RTX 4000 does not have the minimum required Ray Tracing cores required to run Omniverse. You need at least 46 RT Cores. The RTX 4000 only has 36.

You might be interested in looking into Omniverse Cloud where you can access Omniverse from any device, anywhere!

1 Like