Network configuration for GbE data reception

Please provide the following info (tick the boxes after creating this topic):
Software Version
DRIVE OS 6.0.8.1
DRIVE OS 6.0.6
DRIVE OS 6.0.5
DRIVE OS 6.0.4 (rev. 1)
DRIVE OS 6.0.4 SDK
other

Target Operating System
Linux
QNX
other

Hardware Platform
DRIVE AGX Orin Developer Kit (940-63710-0010-300)
DRIVE AGX Orin Developer Kit (940-63710-0010-200)
DRIVE AGX Orin Developer Kit (940-63710-0010-100)
DRIVE AGX Orin Developer Kit (940-63710-0010-D00)
DRIVE AGX Orin Developer Kit (940-63710-0010-C00)
DRIVE AGX Orin Developer Kit (not sure its number)
other

SDK Manager Version
1.9.3.10904
other

Host Machine Version
native Ubuntu Linux 20.04 Host installed with SDK Manager
native Ubuntu Linux 20.04 Host installed with DRIVE OS Docker Containers
native Ubuntu Linux 18.04 Host installed with DRIVE OS Docker Containers
other

Dear support,

We are trying to use both 10GbE (RJ45-J1, mgbe_1) and 1GbE (RJ45-13, eqos_0) to receive data from IP cameras and sensors, with MTU size of 9000 bytes but the eqos_0 seems to be limited at 1500 bytes. Is it right or are we missing something during the network configuration?

As an alternative, we tried to use the DUAL HMTD-J2 (LAN7431, enP7p1s0) but, although it can be correctly configured, we cannot ping the cameras. Is it because it is not allowed to use this port for such a purpose?

Thank you in advance.

Dear @pablo.garcia2

Yes. correct

we tried to use the DUAL HMTD-J2 (LAN7431, enP7p1s0) but, although it can be correctly configured, we cannot ping the cameras

do you see IP coming in ifconfig ? Is it not working when connected to dual HMTD-J2 port 1(MGBE0 inteface) as well?

Dear @SivaRamaKrishnaNV ,

Thanks for the quick follow-up. We can configure the IP and the output of the if config command shows the correct IP, but we cannot communicate with the cameras. Neither with the QUAD HMTD-J3 for instance. Does the VLAN configuration block it?

Please, do not hesitate to ask us to share any helpful output from our device. Thank you!

Dear @pablo.garcia2,
We have not tested with IP cameras. The supported cameras are at https://developer.nvidia.com/drive/ecosystem-orin#camera
Do you plan to use only IP camera for your development or just testing to see if it works?

Dear @SivaRamaKrishnaNV ,

Thanks for your follow-up. We finally got it to work and can successfully stream 4 IP cameras. It was a matter of setting the correct parameters in the netplan files.
We can close this thread :)

Dear @pablo.garcia2,
Glad to hear that you could work with IP cameras. Could you please share the needed parameters and settings for helping others in community

Dear @SivaRamaKrishnaNV ,

We got to re-flash the jetson because we had some dependencies broken due to a trial to install ROS2 packages. Then, we could install netplan and configure both eqos_0 and mgbe1_0 correctly with the following yaml file inside etc/netplan:

---
network:
   version: 2
   renderer: networkd
   ethernets:
      eqos_0:
         dhcp4: false
         dhcp6: false
         addresses:
            - <YOUR_IP/NETMASK>
         mtu: <YOUR_MTU> # this interface can only reach MTU = 1500
      mgbe1_0:
         dhcp4: false
         dhcp6: false
         addresses:
            - <YOUR_IP/NETMASK>
         mtu: <YOUR_MTU>

We only could set these 2 interfaces but for our application is enough.
Hope it helps other users in the community, cheers!

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.